Persoonlijke trainingen, workshops en colleges volgen bij een advocatenkantoor? Het kan!

Delen:

Arbeidsmarktoriëntatie is van groot belang is. Na je studie zul je op zoek gaan naar een baan. Het is belangrijk om daarvoor te onderzoeken waar je eigen wensen en interesses liggen. Wat vind je belangrijk in je werk later? Voor een groot deel ben je zelf verantwoordelijk om antwoorden te zoeken op deze vragen, maar gelukkig zijn werkgevers ook steeds meer bereid om je daarbij te helpen. Zo biedt AKD bachelor rechtenstudenten die in hun tweede of derde jaar zitten de kans om talenten te ontwikkelen en een ijzersterk portfolio op te bouwen. Dat kan tot aan je afstuderen via het eigen opleidingshuis AKDMY. Binnen AKDMY krijg je niet alleen persoonlijke trainingen, zoals over studiekeuzes en loopbaanoriëntatie, maar ook juridische colleges. Een hele mooie toevoeging op je studie dus. In deze blog zou ik je graag wat meer willen vertellen over AKDMY.

Eigen ervaringen
Ik zit bij de eerste lichting AKDMY studenten. Mijn eerste activiteit was een gesprek met Adriaan Dorresteijn (directeur AKDMY Board). Tijdens dit gesprek heeft Adriaan mij en de andere studenten tips gegeven over hoe je een masterkeuze maakt. Een paar weken later stond er een training gepland over feedback geven. Twee professionals uit de praktijk waren gevraagd om ons daarin te trainen. Ook is er ook een training georganiseerd over jezelf online profileren.

Er worden niet alleen activiteiten georganiseerd die betrekking hebben op je soft skills. Ook worden juridische colleges ingepland bij de verschillende locaties van AKD. Zo heb ik colleges gevolgd over het intellectuele eigendomsrecht en het zorgrecht. Twee rechtsgebieden die niet zijn behandeld tijdens mijn studie. Binnen AKDMY krijg je de mogelijkheden heel snel te groeien en optimaal te werken aan je talenten.

Naast de trainingen, de colleges en workshops is er ook tijd voor gezelligheid. Na de meeste trainingen is er ook een lunch of borrel met het kantoor. Ook wordt er in de zomer een barbecue georganiseerd. Zo kun je al kennis maken met wellicht je toekomstige collega’s.
Tot slot krijg je binnen AKDMY ook de mogelijkheden om alle vaardigheden en kennis in de praktijk toe te passen. Je krijgt namelijk een aanbod voor een studentstage bij AKD. Je loopt stage bij twee verschillende vestigingen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het kantoor. Zo sta je tijdens je studie al met twee benen in de praktijk. Ik begin volgende maand met mijn studentstage, ik heb er ontzettend veel zin in!

Meer weten?
Vanaf nu is het mogelijk jezelf aan te melden voor de AKDMY Matching Day op 22 november. Voor meer informatie over de aanmelding kun je kijken op www.akdmy.nl of contact opnemen met Maud Creemers (Recruiter AKD). Aanmelden kan tot 25 oktober a.s.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven