OSR Juridische Opleidingen

Raad voor rechtsbijstand erkent basisopleiding arbeidsrecht van OSR juridische opleidingen

De basisopleiding arbeidsrecht van OSR juridische opleidingen is onlangs officieel erkend door de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) voor de deskundigheidseisen arbeidsrecht. OSR juridische opleidingen is hiermee een van de eerste juridisch opleiders met een basisopleiding die voldoet aan nieuwe inschrijvingsvoorwaarden van de RvR die per 1 januari in zijn gegaan.

De nieuwe inschrijvingsvoorwaarden houden onder meer in dat advocaten die niet genoeg ervaring hebben op de nieuwe rechtsterreinen een relevante basisopleiding of het relevante grote keuzevak uit de beroepsopleiding moeten volgen van tenminste 20 PO-punten en zaken moeten meelopen met een andere advocaat.

Over de basisopleiding arbeidsrecht

Paul Tillemans is opleidingsmanager bij OSR en is blij met de erkenning: ‘Onze basisopleiding arbeidsrecht is gebaseerd op de eindtermen en leerdoelstellingen van het groot keuzevak arbeidsrecht uit de Beroepsopleiding Advocatuur van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Wij houden echter altijd aandacht voor aanscherping en doorontwikkeling van deze opleiding en werken daarvoor in nauwe samenwerking met ons docententeam: mr. Joost Berculo, mr. Suzanne Broens, mr. Bruno van Els, mr. Hannah Vera Hess, mr. Martijn Vaessen, , mr. mr. Nanouck Schmeitz, mr. Saar van Waegeningh, mr. Joost Quant.’

‘Niet alleen uit de erkenning van de RvR  blijkt dat deze opleiding aansluit aan de benodigde kennis en kunde van (onder andere) advocaten. Ook de respons die wij ontvangen van onze deelnemers toont aan dat onze vierdaagse basisopleiding ruimschoots voldoet aan de kennisbehoefte voor dit rechtsgebied. Dit zien we bijvoorbeeld terug in de reviews en eindscore van deze opleiding die met een 8.8 valt in de top van ons productaanbod.’

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

OSR Juridische Opleidingen

OSR Juridische Opleidingen

Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert! Met een juridische opleiding van OSR kies je voor kwaliteit.

Leren met en van elkaar

Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert! Met een juridische opleiding van OSR kies je voor kwaliteit.

Ga naar het cursusaanbod >

Locatie
Nieuwegracht 60
3512 LT Utrecht

T: 030 – 231 53 14
E: info@osr.nl
I: www.osr.nl

Cursusaanbod

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus zien we ons genoodzaakt om alle opleidingen tot 1 juni aanstaande te annuleren.

Kijk hier voor onze gratis reeks online spreekuren.