Help rechtenstudent met hersenletsel aan behandeling in de VS

De 26-jarige rechtenstudent Jim Moorman stond op het punt om cum laude af te studeren, toen hij hersenletsel opliep. Hierdoor ligt hij al ruim een jaar ziek op bed. Een behandeling in de Verenigde Staten kan verbetering in zijn situatie brengen. Om die te kunnen bekostigen, heeft hij een crowdfunding-actie gestart.

Delen:

Schermafbeelding 2024-06-19 om 16.59.46

‘Van ambitieuze rechtenstudent, naar een leven ziek op bed. Helpt u mij herstellen van hersenletsel?’ Met die kreet is Jim Moorman een donatie-actie gestart op Gofundme. Een jaar geleden hoefde hij nog maar twee tentamens te maken, voor hij cum laude en met honours zijn bachelorsdiploma Rechtsgeleerdheid van de UvA in ontvangst zou mogen nemen.

Helaas heeft hij deze laatste tentamens nooit kunnen maken, omdat hij hersenletsel opliep. Jim over zijn toestand: “Van de ambitieuze rechtenstudent die ik was, ging ik naar een leven ziek op bed. Terwijl al mijn leeftijdsgenoten hun diploma in ontvangst nemen, hun eerste baan krijgen en van het leven genieten, ben ik veranderd in een zieke 26-jarige die bijna niets meer kan.”

Hoop

Na vijftien maanden is er nu hoop: een behandeling in Amerika, bij Cognitive FX. Waar in Nederland geen behandeling is voor zijn klachten, bieden ze daar wél een behandeling aan, gericht op herstel. In Nederland wordt Jim overal weggestuurd, of luidt het advies om te leren leven met zijn klachten. “Bij Cognitive FX is de behandeling volledig gericht op herstel. Die behandeling is echter erg duur en wordt niet vergoed”, vertelt Jim. “Daarom heb ik hulp nodig. Ik wil herstellen en mijn studie kunnen afmaken. Want het leven hoort nog niet klaar te zijn als je 26 bent. Elke donatie of deelactie brengt mij dichter bij herstel. Mijn dank is onwijs groot.”

Jims hele verhaal is te lezen op zijn donatiepagina bij Gofundme. Daar kan ook een bijdrage worden gestort, of kan de pagina worden gedeeld met anderen via social media.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven