Juridisch nieuws

Recordaantal nieuwe advocaten

Bijschrift: Foto Shutterstock

Met 468 beginnende advocaat-stagiairs heeft de Beroepsopleiding Advocaten een nieuwe record gevestigd sinds de start van de nieuwe opleiding in 2013. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Dit jaar zijn in totaal 922 nieuwe advocaten begonnen aan de verplichte driejarige beroepsopleiding voor advocaten, 50 studenten meer dan vorig jaar.

In de eerste helft van dit jaar kwamen er 454 nieuwe deelnemers naar conferentieoord Woudschoten in Zeist, waar traditiegetrouw de aftrap van de BA plaatsvindt. In de tweede helft van vorig jaar waren er nog 440 instromers. Vorig jaar begonnen in totaal 872 jonge advocaten met de beroepsopleiding. De NOvA verwacht dat het overgrote deel van de stagiairs aan de slag gaat binnen de betaalde praktijk.

AR-lid Ruben Alderse Baas verzorgde deze week de aftrap. Zijn tip voor alle nieuwe stagiairs: “Wees niet bang om te vragen. Zoek je mede-stagiairs op en deel ervaringen.”

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures