‘Reëel’ griffierecht bij EHRM

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het kabinet wil een ‘reëel’ griffierecht invoeren om zo burgers te ontmoedigen een klacht in te dienen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Dat staat in een brief van de Minister van Veiligheid en Justitie aan de Eerste en Tweede Kamer over de hervormingen van het Hof in Straatsburg.

Tevens wil het kabinet voor het indienen van een klacht bij het Hof een advocaat verplicht stellen. Daarnaast steunt het kabinet het voorstel van Duitsland om burgers die bij herhaling kennelijk ongegronde klachten indienen te beboeten.

In de brief staat dat 90 procent van de zaken in Straatsburg kennelijk ongegrond is. Volgens het kabinet bestaat er daarom behoefte aan ‘een impuls om klagers tot reflectie te manen voordat zij een klacht indienen bij het Hof’.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top