Overstap van de week

Rens Jansen (Vangoud) over creativiteit en vastgoed

Overstap van de week is Rens Jansen. Jansen versterkt per 1 februari 2019 het team van Vangoud Advocaten in Arnhem. Hij adviseert en procedeert over onder andere het huurrecht (woon- en bedrijfsruimte), contractenrecht, zakelijke rechten en projectontwikkeling. Jansen is afkomstig van Marxman Advocaten B.V.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Na bijna zes jaar gewerkt te hebben bij mijn vorige kantoor was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Tijdens de eerste gesprekken bij Vangoud had ik gelijk een klik met het kantoor en de collega’s. Deze overstap biedt mij de mogelijkheid om op een hoog niveau samen te werken met specialisten die zich uitsluitend richten op vastgoed en overheid. Dat zorgt ook voor meer verdieping en groei. Ook verbreed ik bij Vangoud mijn focus op vastgoed naar het landelijk gebied.

Wat is het eerste dat u op uw bureau hebt neergelegd?
Een zwarte Waterman-balpen met daarop mijn initialen. Deze pen kreeg ik op de dag dat ik in Nijmegen mijn scriptie verdedigde en mijn meestertitel in ontvangst nam. De pen vertegenwoordigt voor mij het gevoel van overwinning en het begin van een nieuw tijdperk.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij Vangoud Advocaten?
Ik ben leergierig en zoek graag juridische vraagstukken tot op de bodem uit. Een pragmatische aanpak staat daarbij natuurlijk voorop. Verder ben ik een echte belangenbehartiger. Eerst een persoon/organisatie leren kennen, alle wensen en belangen boven tafel krijgen en dan het beste resultaat voor de cliënt proberen te behalen, dat is mijn aanpak.

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij Vangoud Advocaten?
Naast de advocatuur houd ik mij intensief bezig met muziek, zowel actief als passief. De creativiteit die daarbij komt kijken pas ik ook toe in mijn praktijk. Ik krijg er energie van om samen met collega’s en cliënten oplossingen te vinden waar soms niet direct aan wordt gedacht.

Kunt u zich uw eerste zaak (of een van de eerste zaken) nog herinneren?
Mijn eerste zaak was een kort geding (ontruiming van horecaruimte). De huurder betaalde de huurpenningen niet en voor mijn cliënt (de verhuurder) was uiteindelijk de maat vol. Ik herinner mij de zitting nog goed. Ik stond namelijk enthousiast klaar in mijn toga, maar moest deze op verzoek van de kantonrechter vervolgens op stel en sprong uittrekken.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand