Rob Wouters (Kemperink Maarschalkerweerd Wouters) over absolute topspelers

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Overstap van de week is Rob Wouters, die op 1 januari als partner is toegetreden tot Kemperink Maarschalkerweerd Wouters. Hij was hiervoor senior legal counsel (M&A en corporate governance) bij ABN AMRO Bank.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U komt ‘van buiten’. Is dit de eerste keer dat u bij een advocatenkantoor werkt?
De advocatuur is voor mij zeer bekend terrein. Voordat ik in januari 2017 bij ABN AMRO als legal counsel startte heb ik elf jaar als advocaat bij Van Doorne gewerkt. Gedurende die periode heb ik zeer intensief samengewerkt met Guus Kemperink en Sander Maarschalkerweerd, de andere twee partners van mijn nieuwe kantoor. Wij kennen elkaar daarom zeer goed. Guus en Sander zijn een jaar voor mijn toetreding de corporate boutique gestart waarbij ik mij begin dit jaar heb aangesloten.

Hoe bevalt het om weer in de advocatuur werkzaam te zijn?
In het type werk, de communicatie met cliënten en onze onderlinge samenwerking is weinig veranderd ten opzichte van mijn vorige periode in de advocatuur. Het merendeel van de ondernemingen die we met kantoor bedienen ken ik vanuit mijn eerdere tijd bij Van Doorne, toen we met zijn drieën als team samenwerkten. Dat voelt dus heel vertrouwd. Ik merk hierbij dat mijn ervaring als legal counsel bij ABN AMRO erg waardevol is: je begrijpt nog beter waar een legal counsel qua advisering behoefte aan heeft en je bent je meer bewust van de verhoudingen en besluitvormingsprocessen binnen een onderneming. De boutique setting van waaruit we opereren is nieuw voor mij maar bevalt erg goed.

Waarom hebt u gekozen voor een ‘klein’ kantoor?
Ik heb gekozen voor dit boutiquekantoor omdat daar hoogwaardig, gespecialiseerd werk op het gebied van ondernemingsrecht verricht wordt in een persoonlijke, wendbare setting. Dat merken wij ook in de praktijk: wij worden in de markt herkend als high-end corporate boutique en dat vertaalt zich in het profiel van onze cliënten en de dossiers die wij behandelen.

Wat is het leukste, buiten uw naam op de gevel, dat u erbij hebt gekregen?
Er zijn veel dingen leuk aan mijn nieuwe rol, maar ik denk dat het ondernemerschap eruit springt. Dat aspect geeft mij veel energie. In mijn dagelijkse werk zie ik het ondernemerschap in haast alles terug: zo ben je op één dag bezig met een acquisitiegesprek, beoordeel je even later het ontwerp voor de nieuwe visitekaartjes om vervolgens met elkaar na te denken over de langetermijnstrategie van kantoor.

Wat voor soort zaak staat op uw bucket list?
De overname van Telegraaf Media Groep in 2017, waar Guus en Sander de raad van commissarissen van TMG bijstonden, heb ik op een haar na gemist door mijn vertrek naar ABN AMRO. Dat vind ik erg jammer. Dus op mijn bucket list staat een vergelijkbare zaak: optreden voor de raad van commissarissen van een beursvennootschap die onderwerp is van een biedingenstrijd.

Wat heeft u over vijf jaar bereikt in de advocatuur?
Wij merken dat de markt behoefte heeft aan een kantoor zoals het onze: een specialist op het gebied van (private én public) M&A, corporate governance en corporate litigation. Maar dan vanuit een hoogwaardige boutique setting. Het is mijn ambitie om te bewerkstelligen dat ons kantoor over vijf jaar in één adem genoemd wordt met de andere absolute topspelers op het gebied van het ondernemingsrecht.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl