Saar Kremer op nogal ongebruikelijke manier bij CMS aangenomen

Starter van de week is Saar Kremer. Saar is heel blij dat ze bij CMS terechtgekomen is. Daar “draai je op het hoogste niveau mee en ben je betrokken bij de grootste nationale en internationale faillissementen.”

Delen:

Saar Kremer (25) is op 12 februari 2020 beëdigd als advocaat en werkt bij CMS. Nadat zij aan de Universiteit van Amsterdam de master fiscaal recht (cum laude) heeft afgerond is zij in 2019 afgestudeerd op ondernemingsrecht commerciële rechtspraktijk. In maart 2020 zou zij starten met de beroepsopleiding maar dat is vanwege de coronamaatregelen uitgesteld.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studietijd ben ik naar veel bedrijvendagen, inhousedagen en recruitmentborrels gegaan. Via dit soort events ben ik op een laagdrempelige manier met veel kantoren in contact gekomen en heb ik in een sociale setting een beeld kunnen vormen van verschillende kantoren en de advocaten die daar werkzaam zijn. Ook waren de locaties, diners en borrels die je met dit soort events afgaat uiteraard geen straf. Verder ben ik bij een aantal kantoren werkstudent geweest.

Waarom heb je voor CMS  gekozen?
Ik ben op een nogal ongebruikelijke manier als advocaat-stagiaire bij CMS aangenomen. Tijdens een recruitmentdiner ben ik in contact gekomen met CMS en heb richting het einde van mijn studie gesolliciteerd voor een studentstage. Tijdens die sollicitatie was er wederzijds een inhoudelijke maar ook persoonlijk klik en werd mij gevraagd of ik op de vacature van advocaat-stagiaire zou willen solliciteren. Ik heb daar geen moment over getwijfeld. Ik heb de sollicitatieprocedure voor advocaat-stagiair doorlopen en ben aangenomen.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Nadat iedereen wat tijd had genomen om de ‘home office’ in te richten en enigszins aan de thuiswerksituatie te wennen, was het al snel weer business as usual. Het grootste verschil voor mij is het alleen werken. Hoewel Teams een hoop goedmaakt voor de afstand van je kantoorgenoten, is het toch anders dan wanneer zij een kamer verderop zitten. Ik merk dat ik hierdoor meer verantwoordelijkheid heb gekregen en zelfstandiger ben gaan werken. Het blijft natuurlijk wel gek om in een faillissement alles digitaal af te handelen, ook het gesprek waarin de curator de werknemers ontslaat.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn leukste ervaring is de wintersport geweest. Het was prachtig weer en we waren met een onwijs grote maar vooral leuke groep. Ik vond het super om iedereen in een informele setting beter te leren kennen.

En valt er ook iets tegen?
Binnen een half jaar tijd verplicht thuiswerken was uiteraard niet wat ik in gedachte had. Het is jammer dat wanneer je binnen kantoor je draai hebt gevonden je vervolgens alleen vanuit huis moet werken. De kantoorgenoten die ik normaal gesproken vijf dagen in de week zie, zie ik nu opeens alleen nog maar via Teams. Ik kijk ernaar uit om straks weer naar kantoor te gaan en iedereen weer te zien.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Geniet van je studietijd en ga naar veel recruitmentevents. Als je een kantoor kiest dat goed bij jou past met leuke kantoorgenoten dan wordt werk minstens zo leuk als je studie.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?12
Ik zou niet meer in het weekend om half 9 in de rij gaan staan om een plekje in de universiteitsbibliotheek te bemachtigen. Al ben ik de UB wel dankbaar voor alle uren die ik daar in stilte heb kunnen blokken.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven