Saskia van der Velden (PlasBossinade) zat aan de verkeerde kant van de rechtbank

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Starter van de week is Saskia van der Velden. Na haar afstuderen ging ze bij de rechtbank werkervaring opdoen. “Kort daarna begon het al te kriebelen. Ik weet nog dat ik tijdens een zitting rondkeek door de rechtszaal en dacht: ‘Volgens mij moet ik aan de andere kant zitten.’”

Saskia van der Velden (27) is op 28 februari 2020 beëdigd als advocaat en werkt bij PlasBossinade, voornamelijk binnen het rechtsgebied Personen- en Familierecht. Zij is in 2019 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen op Nederlands Recht met daarbij de specialisatie Strafrecht en criminologie. In maart 2020 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Dus je hebt pas kort geleden besloten dat je advocaat wilde worden?
Ja, vorig jaar. Na een periode gewerkt te hebben als buitengriffier bij de Rechtbank Noord-Nederland ging ik daar tijdens mijn master fulltime aan het werk binnen het team Familie en Jeugd. In februari 2019 studeerde ik af en nam ik mij voor om eerst rustig bij de rechtbank werkervaring op te doen. Maar kort daarna begon het dus al te kriebelen. Toen ik een aantal maanden later via WhatsApp een vacature-alert van PlasBossinade kreeg – ik stond blijkbaar nog aangemeld door een tentamentraining tijdens mijn studie –besloot ik te solliciteren. In september 2019 ben ik begonnen met werken bij PlasBossinade.

Je hebt er tijdens je studie dus geen rekening mee gehouden dat je advocaat ging worden?
Nee. Op het moment dat ik wist dat mijn plek binnen de advocatuur zou zijn was ik dus al afgestudeerd. Als je naar mijn cv kijkt dan voert het strafrecht de boventoon. Eenmaal aan het werk kwam ik tot de conclusie dat ik strafrecht studeren fantastisch vond, maar werken in het strafrecht mij minder aansprak. Ik heb tijdens mijn studie vooral gedaan wat ik leuk en interessant vond en waarvan ik dacht dat ik iets kon leren. Ik ging bij een studievereniging om mensen te leren kennen, ik ging een semester naar Londen om mijn taalvaardigheden te verbeteren en ik ging bij de rechtbank werken omdat mij dat ontzettend tof leek. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie behoorlijk wat uren moeten steken in niet juridische bijbanen om geld te verdienen, óók leerzaam maar niet altijd even leuk en/of uitdagend. Alle reden om mijn studie zo in te richten zoals ik dat wilde.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Ik vind het cliëntencontact een erg leuk en leerzaam aspect van het werk. En ik kan nu allerlei clichéantwoorden geven, maar toen ik van een cliënt als bedankje een doosje chocola met een kaartje kreeg kon mijn dag niet meer stuk.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Minder snoepen.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Bij PlasBossinade. Ik ben dan net twee jaar klaar met de beroepsopleiding en ga ervan uit dat ik het dan nog net zo naar mijn zin heb op kantoor als nu.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Iedereen is anders en dat wordt ook geaccepteerd. Je krijgt bij PlasBossinade de ruimte om jezelf te zijn en je te ontwikkelen zoals jij wil. Dat is niet alleen een leuk praatje, maar dat ervaar ik ook echt in de wijze van begeleiding die ik krijg en de wijze van omgang tussen collega’s onderling.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top