Sihem el Gharbani (NewGround Law): het notariaat is dynamisch

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Starter van de week is Sihem el Gharbani. Na het eerste jaar van de bachelor rechtsgeleerdheid maakte ze de overstap naar de bachelor notarieel recht. Nu is ze kandidaat-notaris. Waarom? Vanwege “de dynamiek van het vak, het cliëntcontact en de onafhankelijke en onpartijdige rol van de notaris.”

Sihem el Gharbani (24) is kandidaat-notaris bij NewGround Law. Zij heeft in augustus 2019 de master notarieel recht afgerond aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. In maart 2020 start zij met de notariële beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je kandidaat-notaris wilde worden?
Ik begon de rechtenstudie aan de universiteit met het idee om advocaat te worden. Tijdens het volgen van het vak goederenrecht werd mijn enthousiasme gewerkt voor complexe goederenrechtelijke structuren en de rol van de notaris. Na mijn eerste stage bij een notariskantoor in mijn woonplaats Ede heb ik de keuze voor het beroep van kandidaat-notaris gemaakt.
Wat mij aanspreekt aan het beroep van (kandidaat-)notaris is de dynamiek van het vak, cliëntcontact en de onafhankelijke en onpartijdige rol van de notaris. Wat mij ook aanspreekt is dat in het notariaat niet enkel de focus legt op het burgerlijk recht maar ook op de bijbehorende fiscaliteit zoals de overdrachtsbelasting en de omzetbelasting.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Absoluut. Na het eerste jaar van de bachelor rechtsgeleerdheid maakte ik de overstap naar de bachelor notarieel recht. De studie notarieel recht is toegespitst op de notariële praktijk dus dat zat wel goed. Verder wist ik nog niet helemaal binnen welke setting ik werkzaam wilde zijn. Om een goed beeld te krijgen van het notariaat liep ik tijdens de studie diverse stages. Van grote internationale Zuidaskantoren tot aan een dorpskantoor in de Betuwe. Heel uiteenlopend, maar dit was voor mij wel de manier om te ontdekken wat nu echt bij mij past.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Op dit moment adviseren mijn collega’s en ik een grote buitenlandse vastgoedbelegger bij de aankoop van een groot winkelcentrum in Nederland. Het betreft een juridisch uitdagende transactie omdat diverse rechtsgebieden samenkomen.  
De dynamiek die de transactiepraktijk van onroerend goed met zich brengt, is er één als geen ander. Het geeft mij energie en zorgt ervoor dat ik iedere dag met plezier mijn werk doe.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou niets anders doen. Ik ben tevreden met de stappen die ik heb gezet. Ze hebben me gebracht tot waar ik nu sta.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Dan heb ik de beroepsopleiding afgerond, ben ik nog steeds kandidaat-notaris bij NewGround Law, heb ik bijgedragen aan de uitbreiding van de vastgoedpraktijk en zijn cliënten op mij gesteld.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
NewGround Law is een boutiquekantoor opgericht door topvastgoedjuristen met een zeer hoogwaardige praktijk. We zijn met een klein en hecht team waar iedereen een eigen unieke rol heeft, terwijl we aan grote spraakmakende transacties en procedures werken. Deze combinatie ben ik nog niet bij andere kantoren tegengekomen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top