Ayla van den Heuvel – Holla Advocaten

Delen:

Ayla van den Heuvel (24) is op 23 februari 2018 beëdigd als advocaat en werkt per 1 september 2017 bij Holla Advocaten. Zij is in 2017 civielrechtelijk afgestuurd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In maart 2018 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
In het laatste jaar van de middelbare school besloot ik rechten te gaan studeren. Na een aantal proefstudeerdagen was ik overtuigd dat het rechten zou worden in Nijmegen. Toen ik eenmaal rechten studeerde, wist ik meteen dat ik ook advocaat wilde worden.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?
Ja, door in ieder geval te zorgen dat ik civielrechtelijk effect behaalde. Daarnaast heb ik verschillende nevenactiviteiten ondernomen welke goed van pas komen bij het worden van advocaat (bijvoorbeeld de Rechtswinkel en de pleitvereniging).

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb verschillende inhousedagen bijgewoond. Ook was ik lid van de Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen. Zij hebben veel contact met advocatenkantoren en daardoor leer je deze kantoren ook beter kennen.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?
Naast mijn lidmaatschap bij de pleitvereniging, de Rechtswinkel en Juridische Faculteitsvereniging, heb ik een half jaartje in Stockholm gestudeerd. Bovendien heb ik tijdens mijn studie twee stages gelopen bij AKD en Holla Advocaten.

Waarom heb je voor Holla Advocaten gekozen?
Tijdens mijn stage werd het al snel duidelijk dat het goed klikte met het kantoor. Bij Holla Advocaten wordt echt een opendeurenbeleid gevoerd (tenzij mensen echt aan het bellen zijn) en je kan dan ook bij iedereen binnenlopen met vragen. Afgezien van de prettige werksfeer wilde ik ook graag bij een middelgroot/groot kantoor aan de slag. Ik heb eerst twee maanden op het kantoor Den Bosch stage gelopen, daarna nog een maand op het kantoor in Eindhoven, waarna ik heb besloten om te solliciteren op de functie van Advocaat Ondernemingsrecht.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Holla Advocaten gaat elk jaar in februari op een skivakantie. Dit is erg leuk, ook omdat je je collega’s dan ook een keer ziet onder andere omstandigheden.

En valt er ook iets tegen?
De omschakeling van het studentenleven waarbij je in theorie elke dag uit zou kunnen gaan en uit zou kunnen slapen, naar elke dag vroeg opstaan was wel even wennen.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Kijk vooral goed rond, ga stages lopen, inhousedagen bijwonen, alleen dan kan je ontdekken wat je leuk vindt. Voor de advocatuur: zoek een kantoor dat goed past bij je (juridische) interesses, maar ook een kantoor waar je je goed bij voelt. Een beroepsopleiding duurt 3 jaar en in beginsel ben je dan ook 3 jaar aan een kantoor verbonden. Als je je niet prettig voelt bij je werkomgeving worden dat 3 hele lange jaren.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou meer gebruik maken van mijn vrije tijd door te gaan reizen of door alsnog bij een studentenvereniging te gaan.

 

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven