Talat van Nispen (Lumen Lawyers) combineert loopbaan met passie voor sport

Delen:

Starter van de week is Talat van Nispen. Ze vindt het heel fijn dat ze haar loopbaan kan combineren met haar passie voor sport. “Lumen Lawyers hecht veel waarde aan een gezonde work-life balance. We werken flexibel zonder de belangen van onze cliënten uit het oog te verliezen.”

Talat van Nispen (24) is op 1 november 2019 gestart als paralegal bij Lumen Lawyers. Zij studeerde Criminologie en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en studeerde in 2019 af in het Straf- en strafprocesrecht.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
In het eerste jaar van mijn bachelors raakte ik betrokken bij het Prison Project, waardoor ik met gestraften – in de penitentiaire inrichting of bij hen thuis – in gesprek kwam. Mede door deze gesprekken wist ik al vroeg dat ik mij op de verdediging in strafzaken wilde richten. De kiem voor mijn passie voor het bijzonder strafrecht is gelegd tijdens een stage bij Wladimiroff advocaten. De complexe vraagstukken, vaak met een internationale dimensie, maken het bijzonder strafrecht een uitdagend vakgebied.

Waarom heb je voor Lumen Lawyers  gekozen?
Wat Lumen uniek maakt is de innovatieve wijze waarop wordt samengewerkt. Lumen staat voor juridische topkwaliteit, maar heeft geen boodschap aan de organisatiestructuur van de klassieke advocatuur. In mijn tweede week zat ik aan tafel met alle kantoorgenoten en vanaf dat moment ben ik betrokken bij de vormgeving van ons nieuwe kantoor.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
In mijn derde week kreeg ik de kans de Anti-Corruption Conference 2019 bij te wonen in de loft van de A’DAM Tower. Dat was op meerdere vlakken een indrukwekkende dag: het uitzicht, de sprekers en last but not least – de karaoke-lift.

En valt er ook iets tegen?
De ochtendspits en de Amsterdamse woningmarkt.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Kijk naar de mensen op de universiteit en in het werkveld die je inspireren en ga met ze in gesprek. Gepassioneerde mensen zijn altijd bereid met je te sparren over hun vakgebied en jouw toekomst.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Dan had ik graag nog een jaar studie in Engeland of Amerika meegepakt.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven