Partnerbijdrage van

Tweede ‘Dag van de Duits-Nederlandse rechtspraktijk’ op 7 oktober

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Na een succesvolle eerste editie organiseert het CPO op donderdag 7 oktober 2021 de tweede Dag van de Duits-Nederlandse rechtspraktijk. Het symposium is bedoeld voor advocaten en andere praktijkjuristen uit Nederland en Duitsland die zakendoen aan de andere kant van de grens. Ook wetenschappers en vertalers zijn van harte welkom.

Duitsland en Nederland zijn onmisbaar voor elkaar als handelspartners, en door ontwikkelingen zoals de Brexit neemt de Duits-Nederlandse handel alleen maar toe. Praktijkjuristen in beide landen hebben daardoor meer dan ooit te maken met juridische kwesties aan de andere kant van de grens. Dan komt het aan op de juiste kennis, want fouten door kleine verschillen in het recht, de taal of de cultuur kunnen grote gevolgen hebben. Alle reden dus om deze verschillen te kennen om valkuilen te vermijden en kansen te benutten.

Tijdens de ‘Dag van de Duits-Nederlandse rechtspraktijk’ belichten Nederlandse en Duitse topexperts uit de wetenschap en de praktijk de belangrijkste voor de rechtspraktijk relevante verschillen tussen beide rechtssystemen. Aan bod komen de onderwerpen distributieovereenkomsten, klimaat en rechtspraak, algemene voorwaarden en vastgoed.

De dag staat onder het voorzitterschap van prof. mr. André Janssen, hoogleraar Burgerlijk recht, Radboud Universiteit en bestuurslid van de Duits-Nederlandse Juristenconferentie. De sprekers houden hun presentaties in het Duits of het Nederlands. Deelnemers kunnen hun vragen in het Nederlands en Duits stellen.

  • Datum en tijd: Donderdag 7 oktober 2021 van 13.00 – 17.05 uur
  • Locatie: CPO-zaal, Radboud Universiteit, Nijmegen
  • Punten: 3 PO-punten NOvA en KNB
  • Prijs: 295 euro (vrijgesteld van btw) voor reguliere deelnemers, 245 euro (vrijgesteld van btw) voor leden van de Duits-Nederlandse juristenconferentie en de DNRV, 195 euro (vrijgesteld van btw) voor tolken en vertalers

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top