Partnerbijdrage van

Valt de terbeschikkingstelling van een zzp’er onder het belemmeringsverbod van artikel 9a Waadi?

Femke Laagland bespreekt in deze gratis kennisclip een belangrijk arrest gewezen door de Hoge Raad op 20 mei 2022 inzake het belemmeringsverbod in art. 9a Waadi.

Delen:

Een uitzendbureau mag een uitzendkracht niet belemmeren om na afloop van de terbeschikkingstelling in dienst te treden van de inlener. Als dat wel gebeurt, bijvoorbeeld als er een concurrentie- of relatiebeding wordt overeengekomen, dan is dit beding nietig.

De Hoge Raad moest beoordelen of dit belemmeringsverbod ook geldt in een casus waarbij een ter beschikking gestelde zzp’er – ondanks een relatiebeding – na afloop van de terbeschikkingstelling in dienst wilde treden bij de inlener. De vraag is kort gezegd: valt de driehoeksverhouding zzp’er-bemiddelingsbureau-inlener onder art. 9a Waadi?

Wilt u de kennisclip gratis per e-mail ontvangen? Vraag de kennisclip nu aan.

Femke Laagland is hoogleraar (Europees) arbeidsrecht aan de Radboud Universiteit.

Meer kennis en inspiratie vindt u op de CPO Academy, het kennisplatform van het CPO. Met gratis columns en kennisclips van CPO-docenten en wetenschappers. Voor inspiratie, reflectie en nieuwe inzichten. Ga naar cpo.nl/academy

Delen:

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Scroll naar boven