Partnerbijdrage van

Valt de terbeschikkingstelling van een zzp’er onder het belemmeringsverbod van artikel 9a Waadi?

Femke Laagland bespreekt in deze gratis kennisclip een belangrijk arrest gewezen door de Hoge Raad op 20 mei 2022 inzake het belemmeringsverbod in art. 9a Waadi.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Een uitzendbureau mag een uitzendkracht niet belemmeren om na afloop van de terbeschikkingstelling in dienst te treden van de inlener. Als dat wel gebeurt, bijvoorbeeld als er een concurrentie- of relatiebeding wordt overeengekomen, dan is dit beding nietig.

De Hoge Raad moest beoordelen of dit belemmeringsverbod ook geldt in een casus waarbij een ter beschikking gestelde zzp’er – ondanks een relatiebeding – na afloop van de terbeschikkingstelling in dienst wilde treden bij de inlener. De vraag is kort gezegd: valt de driehoeksverhouding zzp’er-bemiddelingsbureau-inlener onder art. 9a Waadi?

Wilt u de kennisclip gratis per e-mail ontvangen? Vraag de kennisclip nu aan.

Femke Laagland is hoogleraar (Europees) arbeidsrecht aan de Radboud Universiteit.

Meer kennis en inspiratie vindt u op de CPO Academy, het kennisplatform van het CPO. Met gratis columns en kennisclips van CPO-docenten en wetenschappers. Voor inspiratie, reflectie en nieuwe inzichten. Ga naar cpo.nl/academy

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top