Victor van Ahee (Van Doorne) over politieke voelsprieten

Overstapper van de week is Victor van Ahee. Van Ahee is sinds 1 juni 2022 als counsel Energie & Industrie verbonden aan Van Doorne in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het (Europees) milieu- en energierecht. Van Ahee was hiervoor verbonden aan Loyens & Loeff.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Mijn ambitie ligt in het adviseren van en procederen voor industriële bedrijven over allerlei (Europees) regulatoire vraagstukken over energie en milieu, van CO2 tot waterstof en van vergunning tot handhaving. Bij Van Doorne is sprake van een groeiende en enthousiaste bestuurs- en energierechtelijke praktijk en mijn ambitie is dan ook beter inpasbaar op de lange termijn bij Van Doorne dan in een meer transactiegedreven advocatenkantoor.

Wat wordt uw grootste uitdaging?
In een dynamisch rechtsgebied zoals het milieu- en energierecht loopt de wet altijd (en de overheid soms ook) achter op de marktontwikkelingen. Om een cliënt in de energietransitie te begeleiden heb je niet alleen juridische kennis nodig, maar ook inzicht in beleidsmatige ontwikkelingen en zelfs politieke voelsprieten. Dat is niet standaard bij een advocaat.

Welke professionele bagage neemt u mee naar Van Doorne?
Bij Loyens & Loeff heb ik een heel mooie en brede opvoeding gehad, die mij zal helpen om nieuwe (juridische) vraagstukken goed en creatief te benaderen. Ik heb via Loyens & Loeff bijvoorbeeld een LLM in Europees recht kunnen doen, omdat nieuwe milieu- en energierechtelijke wetgeving bijna altijd een Europese grondslag kent. Creatieve oplossingen en meedenken met de markt is er daarnaast goed ingewreven bij Loyens & Loeff en dat ga ik ook verder ontwikkelen bij Van Doorne.

En wat voor karakter neemt u mee naar Van Doorne?
Ik streef altijd naar een juiste balans van sfeer, humor en hard werk en hoop elke dag meer te kunnen leren (actief en passief). 

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor een juridisch beroep gekozen had?
Exploitant van een snoepwinkel, Navy Seal of schrijver (maar zoals uit mijn vorige antwoord blijkt is realiteitszin niet een van mijn meest sprekende karaktereigenschappen).

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven