OSR Juridische Opleidingen

Vrouwenbelang? Het gaat om kantoorbelang!

Sinds 2006 organiseert OSR juridische opleidingen het unieke Women Leadership Programme (WLP) en het International Women Leadership Programma (IWLP). Hoezo, een speciaal programma voor vrouwen?

Advocatenkantoren die willen blijven presteren, zullen meer vrouwen in de maatschap moeten krijgen. ‘Niet omdat het zo goed is voor vrouwen, of omdat het zo rechtvaardig of politiek correct is,’ vertelt Juliana Dantas, Partner Baker McKenzie en oud-deelnemer WLP en IWLP. ‘Nee, gewoon omdat het goed is voor het kantoor. Uit onderzoek blijkt, kijk bijvoorbeeld naar het Women matter-rapport van McKinsey, al uit 2007, dat kantoren die geleid worden door een juiste mix van mannen en vrouwen beter presteren. En daar gaat het uiteindelijk om; het kantoorbelang.’

Het Women Leadership Programme en het International Women Leadership Programme zijn beide ontwikkeld in nauwe samenwerking met de 20 grootste advocatenkantoren in Europa. En de betrokken (managing) partners van deze kantoren vervullen nog steeds een belangrijke rol. Zij zijn persoonlijke mentoren van de deelnemers, of komen spreken op een bijeenkomst. Dit zorgt voor een directe link met de dagelijkse praktijk en biedt de deelnemers de kans om een mooi stevig netwerk op te bouwen.

Tussen 2006 en nu deden al meer dan 200 vrouwen mee. Het is fantastisch om te zien hoe de deelnemers groeien van uitstekende juridische professionals naar zelfbewuste en ondernemende leiders. En dat zijn essentiële kwaliteiten voor de partners in de toekomst. Hoe groter je kantoor, en hoe complexer de relaties op de werkvloer, hoe interessanter het (I)WLP wordt. Maar eigenlijk geldt voor ieder kantoor: je moet talentvolle medewerkers motiveren en vasthouden! Het (I)WLP kan daar een bijdrage aan leveren.

“I found it very helpful and I am sure that it will help me further develop within the firm, in terms of leadership and otherwise.”
Marlies Heemskerk – De Brauw

Het Women Leadership Programme 2019 start in maart, het International Women Leadership Programme 2019 in april. Meer informatie vind je op www.osr.nl/wlp of www.osr.nl/iwlp

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

OSR Juridische Opleidingen

OSR Juridische Opleidingen

Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert! Met een juridische opleiding van OSR kies je voor kwaliteit.

Leren met en van elkaar

Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert! Met een juridische opleiding van OSR kies je voor kwaliteit.

Ga naar het cursusaanbod >

Locatie
Nieuwegracht 60
3512 LT Utrecht

T: 030 – 231 53 14
E: info@osr.nl
I: www.osr.nl