Partnerbijdrage van

Wat kunnen juristen doen tegen klimaatverandering?

Wat is de rol van juristen in de strijd tegen klimaatverandering? Daarover vertelt klimaatonderzoeker Heleen de Coninck in deze gratis kennisclip.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Om klimaatverandering tegen te gaan, moeten we alle zeilen bijzetten. Ook juristen hebben een belangrijke bijdrage te leveren, zegt De Coninck. Hoe kijkt zij naar de rol van juristen in deze crisis? En wat is ‘juridische ongehoorzaamheid’?

Heleen de Coninck is hoogleraar Socio-technische innovatie en klimaatverandering (TUe) en universitair hoofddocent (Radboud Universiteit). Ze is hoofdauteur van diverse IPCC-rapporten. (Duur kennisclip: 15.42 min.)

Wilt u de kennisclip gratis per e-mail ontvangen? Vraag de kennisclip nu aan.

Meer kennis en inspiratie vindt u op de CPO Academy, het kennisplatform van het CPO. Met gratis columns en kennisclips van CPO-docenten en wetenschappers. Voor inspiratie, reflectie en nieuwe inzichten. Ga naar cpo.nl/academy

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top