Dealmaker van de week

ZDF neemt Nederlands contentbedrijf over

Michiel van Schooten (Lexence) adviseerde de verkopende aandeelhouders van Off The Fence bij de verkoop aan ZDF Enterprises, onderdeel van de Duitse zender ZDF. Off The Fence is een Nederlands  non-fictie contentbedrijf met een grote eigen catalogus televisie en digitale content.

Michiel van Schooten, dealmaker voor Lexence: “Off The Fence is op ons pad gekomen doordat Wouter van de Bunt, destijds KPMG CF, mij bij Off The Fence heeft geïntroduceerd. Uitdaging in het proces was de non-corporate identiteit en aanpak van Off The Fence goed samen te laten gaan met de meer corporate aanpak en identiteit van ZDF Enterprises. Dit geldt zowel voor wat betreft het transactieproces als voor de toekomstige samenwerking. Off The Fence is een voornamelijk creatief bedrijf waarin op informele wijze wordt gewerkt, terwijl ZDF Enterprises als onderdeel van een grote corporate een meer gestructureerde aanpak en benadering heeft. Wellicht dat ook cultuurverschillen wel iets aan de verschillen zullen hebben bijgedragen. Beide partijen zijn er evenwel goed in geslaagd de kracht over en weer te onderkennen. Daar heeft zeker aan bijgedragen dat de oprichtster van Off The Fence ook de Duitse nationaliteit heeft en de CEO van ZDF Enterprises van origine een Nederlander is.”

Adviseurs ZDF Enterprises: EY Law Duitsland (Nicole Franke), HVG Law (Francijn de Rotte, Nick van Dijk, Michielle Signer)

Adviseurs verkopende aandeelhouders: Lexence (Michiel van Schooten, Femke Prins, Lucas Stuurop), KPMG Corporate Finance (Wouter van de Bunt)

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand