Zestien digitale zaken in 1e week

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Selinde Bokx. Foto Raad voor de Rechtspraak

In de eerste week dat digitaal procederen verplicht is, hebben advocaten zestien civiele vorderingszaken ingediend. Dat meldt de Raad voor de rechtspraak. Volgens de raad is de start soepel verlopen.

Vanaf 1 september is digitaal procederen verplicht bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland in handelszaken met een belang vanaf 25.000 euro. “De techniek doet wat de techniek moet doen,” zegt rechter Selinde Bokx, tevens projectleider civiel. “Daar waren we ook wel gerust op, want er is bij de twee rechtbanken in de afgelopen maanden veel geoefend met fictieve zaken.” Ook zijn er vóór 1 september al vier echte rechtszaken vrijwillig ingediend. Bokx: “Uiteraard is het fijn als blijkt dat dat geruste gevoel terecht was.”

Bij de Rechtbank Midden-Nederland werden zeven zaken aangebracht, bij de Rechtbank Gelderland waren het er negen. De allereerste civiele procesinleiding kwam vrijdagnacht 1 september om 00.32 binnen. Advocaat Hajo Coumou had de primeur.

Verplicht procederen wordt stap voor stap ingevoerd in alle arrondissementen en sectoren.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top