Vervanging LJN door ECLI uitgesteld

Delen:

De vervanging van het Landelijk Jurisprudentie Nummer door het European Case Law Identifier-nummer is uitgesteld. Op dit moment kan namelijk onvoldoende worden gegarandeerd dat uitspraken op de nieuwe manier gepubliceerd in alle gevallen correct en volledig worden geanonimiseerd. Aanvankelijk was het de bedoeling om vanaf afgelopen vrijdag op de nieuwe manier te nummeren.

Groot voordeel van ECLI ten opzichte van LJN is dat deze nummering Europa-breed wordt gebruikt. Daardoor zijn buitenlandse uitspraken beter te vinden en zijn uitspraken van de Europese hoven makkelijker te citeren.

Vorige week werden op rechtspraak.nl geen uitspraken gepubliceerd in verband met de omzetting van LJN naar ECLI. De publicatie van uitspraken is inmiddels op de bekende wijze hervat. Een nieuwe datum voor ingebruikname van de ECLI-nummers is nog niet bekend.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven