15 jaar Mr.: het jubileumnummer is uit!

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen. En dat is een dubbeldik jubileumnummer. Naast interviews en artikelen over actuele ontwikkelingen in de juridische wereld, wordt uitgebreid stilgestaan bij vijftien jaar Mr.

Een greep uit de onderwerpen:

Scheidend vicepresident van de Hoge Raad Willem van Schendel blikt in een interview terug op 37 jaar rechterschap. Opmerkelijk: hij heeft een afkeer van een moreel oordeel. “Een daad kan heel naar zijn, maar dat betekent niet dat de dader een naar mens is.”

Hoe ver is het Openbaar Ministerie met de aanbevelingen van de commissie-Fokkens? “De storm is over, het OM moet de veranderingen nu internaliseren.”

Van bijenkorven op het dak van kantoor tot het planten van bomen na vrijspraak: advocaten proberen zich klimaatbewust op te stellen

Een aantal juristen vertelt hoe Mr. hun bevalt. NGB-voorzitter Arnold Brakel: “Ik vind het blad de juiste mix van luchtig en serieus.” Folkert Jensma, juridisch commentator NRC: “De juristerij is inmiddels zo krankzinnig verkaveld dat Mr. bijna het enige medium is waar ‘de jurist’ zichzelf nog kan tegenkomen.”

In vijftien jaar Mr. zijn zo’n 130 juristen geïnterviewd. Waar ging het zoal over, in de gesprekken met deze  covermodellen’?

Chris van Houts, die al vijftien jaar de rubriek Muraal verzorgt, beschrijft de trends op het gebied van kantoorarchitectuur voor juristen. Over transparantie, interne trappen en ontmoetingsplekken.

Job Knoester (Knoester Van der Hut Alberts & Korteling) en Vincent Nolet (Nolet Advocaten) vertellen in de rubriek Senior/junior over hun werk als tbs-advocaat. En in een terugblikkend artikel is een aantal wijze lessen van senior-advocaten voor hun jonge collega’s verzameld. Die zijn trouwens ook nuttig voor andere juristen. “Doe niet klakkeloos wat de baas zegt.”

Bekijk hier het septembernummer van Mr.

Voor een abonnement op het doorbladerbare magazine kunt u hier klikken.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top