150 criminele masters in Leiden

Delen:

De Leidse rechtenfaculteit zag afgelopen vrijdag de 150ste Master of Science in Criminologie feestelijk afstuderden. De bacheloropleiding criminologie bestaat sinds 2002, de master sinds 2005. Daarvoor waren – anders dan in veel andere landen – in Nederland de mogelijkheden tot criminologie studeren zeer beperkt. De multidisciplinaire studie combineert juridische basiskennis met sociaal wetenschappelijke kennis en richt zich op criminaliteit, daders, slachtoffers en de strafrechtelijke en maatschappelijke reacties daarop.

In de master kiezen studenten voor het profiel Forensische criminologie, een specialisatie die voorbereidt op een functie die draait om opsporing, vervolging en berechting van strafbare feiten of voor het profiel Veiligheidsbeleid en rechtshandhaving. Daarbij maken zij onder meer kennis met organisaties die zich bezighouden met criminaliteitspreventie en criminaliteitsbestrijding. Ieder jaar starten ruim 100 studenten met de opleiding in Leiden, die zich kenmerkt door het kleinschalige karakter en de verwevenheid van (interdisciplinair) onderzoek en onderwijs. De studie huist tegenwoordig in een compleet nieuw ingericht historisch pand in het centrum van Leiden.

De arbeidsmarkt weet de kersverse Leidse criminologen goed te waarderen. Veel afgestudeerden vinden snel een baan in hun vak. Zo worden ze analist bij de politie, houden ze zich bezig met fraudepreventie in de particuliere sector en werken verschillende afgestudeerden in de consultancy, bij de reclassering of bij ministeries, gemeenten en onderzoeksbureaus. Een klein deel gaat door in de wetenschap, bijvoorbeeld door promotieonderzoek te verrichten of door te werken bij een onderzoeksbureau.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven