18e ACC Europe congres

Delen:

‘Hoe de bedrijfsjurist kan inspelen op het veranderende juridisch landschap’ is het thema van het jaarlijkse congres van de Association of Corporate Counsel Europe. De achttiende editie van het congres vindt plaats van 29 tot en met 31 mei in Berlijn. Meer dan 300 experts van ondernemingen uit de hele wereld komen dan bijeen om in een reeks uiteenlopende interactieve sessies waardevolle inzichten te delen.

Een van de twintig workshops is een rondetafelgesprek met als thema ‘De vertrouwensrelatie tussen advocaat en cliënt in Europa na Akzo-Nobel’, waaraan enkel bedrijfsjuristen kunnen deelnemen. Het gesprek wordt gemodereerd door Dr. Martin Henrich, Head of Global Litigation bij Novartis International AG, en Daniella Della Rosa, General Counsel bij Gucci Bottega Veneta, Sergio Rossi.

Het onderwerp van deze sessie is de beslissing van 14 september 2010 in Akzo Nobel Chemicals Ltd v. EU (Zaak-550/07), waarin het Europese Hof van Justitie de bescherming van de vertrouwelijkheid van de communicatie tussen advocaten en cliënten (het zogenaamde legal professional privilege) beperkt tot communicatie tussen bedrijfsjuristen en cliënten. Het rondetafelgesprek biedt bedrijfsjuristen in heel Europa het ideale forum om van gedachten te wisselen over de ernstige gevolgen van de EHJ-uitspraak.

De Association of Corporate Counsel Europe pleit voor de volledige erkenning van de toegenomen status en rol van bedrijfsjuristen in de commerciële wereld van vandaag. De actuele veranderingen van het juridische landschap zullen onvermijdelijk leiden tot een modernisering van het beginsel van de vertrouwelijkheid van de communicatie tussen advocaat en cliënt.

Klik voor het volledige programma en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven