Wolters Kluwer

2019 Future Ready Lawyer survey van Wolters Kluwer

Future Ready Lawyer

Op basis van kwantitatieve interviews met 700 juristen in advocaten-kantoren, juridische afdelingen en zakelijke dienstverlenende bedrijven in de Verenigde Staten en Europa, onderzoekt de Future Ready Lawyer Survey van Wolters Kluwer in 2019 hoe de toenemende complexiteit van informatie, economische krachten, veranderende demografie en technologische vooruitgang van invloed zijn op de toekomst van de wet en hoe juridische organisaties zichzelf voorbereiden.

De belangrijkste bevindingen van de Future Ready Lawyer Survey uit 2019 zijn:

  • Ongeveer een derde van de juristen (34%) zijn van mening dat hun organisatie goed voorbereid is om gelijke tred te houden met veranderingen in de juridische markt.
  • Het gebrek aan kennis, inzicht of vaardigheden vormt de hoogste categorie van redenen om zich te verzetten tegen nieuwe technologie (36%), gevolgd door organisatorische problemen (34%) en financiële kwesties (30%).
  • Meer dan 7 op de 10 advocaten in Europa en de VS zeggen dat zowel omgaan met toegenomen volume en complexiteit van informatie en nadruk op verbeterde productiviteit en efficiëntie de trends met de meeste impact zijn.
  • Uitdagingen voor juridische afdelingen van ondernemingen zijn: verminderen en controleren van externe juridische kosten, verbeteren van het case- en contractmanagement en het automatiseren van routinetaken.

Download uw exemplaar van dit speciale rapport!

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer biedt up-to-date informatie, software en tools aan juridisch, fiscale en overheidsprofessionals.

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer biedt up-to-date informatie, software en tools aan juridisch, fiscale en overheidsprofessionals.

Staverenstraat 15
7418 CJ Deventer

T. 0570-673 555
I. www.wolterskluwer.nl

Download Whitepapers

Productaanbod Wolters Kluwer

KleosKleos: Kleos is de Europese marktleider in dossier en praktijkmanagementsoftware en wordt gebruikt door meer dan 15.000 advocaten. Deze cloud-based software beschikt over alle benodigde functionaliteiten voor de dagelijkse praktijk, met onder andere dossierbeheer, tijdsregistratie, facturatie en reporting. Deze intuïtieve software is ontworpen voor zowel kleine als grote advocatenkantoren.

DlexDLex: DLex is de lokale tegenhanger van Kleos, een on-premise oplossing als het aankomt op praktijkmanagementsoftware.