Partnerbijdrage van

2020 Wolters Kluwer Future Ready Lawyer Survey: Performance drivers

De huidige digitale transformatie van de juridische sector wordt versneld door de ontregelende werking van de pandemie in 2020. Dit zal verstrekkende gevolgen hebben voor de volledige juridische sector. Vóór de crisis veranderde de juridische sector al onder invloed van de economische, demografische, regelgevende, technologische en competitieve eisen. Deze krachten blijven de veranderingen stimuleren en hun invloed wordt versterkt door de COVID-19-crisis.

Delen:

2020 Wolters Kluwer Future Ready Lawyer Survey: Performance drivers

De crisis heeft het gebruik van legal tech gestimuleerd, zodat het mogelijk is om overal te werken. Naarmate de juridische sector zich verder ontwikkelt, zal de focus echter opnieuw gaan naar de kernvaardigheden waarmee organisaties niet slechts overleven, maar ook gedijen in het nieuwe landschap met al zijn uitdagingen en kansen.

Wolters Kluwer organiseerde een onafhankelijk onderzoek – de 2020 Wolters Kluwer Future Ready Lawyer Survey: Performance Drivers – om de toekomstbestendigheid en veerkracht van de juridische sector te peilen aan de hand van trends in de sector. Ook werd onderzocht hoe goed juridische organisaties voorbereid zijn op het leveren van sterkere prestaties. De enquête verzamelde de inzichten van 700 juristen uit de hele VS en negen Europese landen.

“Door de druk die door de crisis is ontstaan, komen de prestaties van juristen meer in de schijnwerpers te staan. Zij moeten in de toekomst hun productiviteit verhogen en tegelijkertijd tijd, de hoogst mogelijke waarde, en ROI leveren”, verklaart Martin O’Malley, Managing Director & Executive Vice President Wolters Kluwer Legal & Regulatory. “Die eisen, die na de wereldwijde financiële crisis van 2008 zijn ontstaan, moeten nu dringend worden aangepakt.”

De Nederlandstalige versie van 2020 Wolters Kluwer Future Ready Lawyer Survey: Performance Drivers kunt u hier vinden. In het rapport staan ook inzichten van toonaangevende juristen over de impact van COVID-19 op de sector.

Over de 2020 Wolters Kluwer Future Ready Lawyer Survey

De 2020 Future Ready Lawyer Survey: Performance Drivers van Wolters Kluwer Legal & Regulatory bestaat uit kwantitatieve gesprekken met 700 juristen van advocatenkantoren, juridische afdelingen en zakelijke dienstverleners in de VS en negen Europese landen: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, België en Hongarije. Het doel van deze gesprekken is te onderzoeken hoe verwachtingen van klanten, technologie en andere factoren van invloed zijn op de toekomst van het recht binnen bepaalde kerngebieden en hoe juridische organisaties bereid – en erop voorbereid – zijn deze aan te pakken. De enquête werd tussen 10 januari en 30 januari 2020 online afgenomen door een vooraanstaande internationale onderzoeksorganisatie, in opdracht van Wolters Kluwer.

Download het rapport

Delen:

Scroll naar boven