5000 Groningers dagvaarden de NAM

Delen:

Foto: Depositphotos

Ruim 5000 inwoners van het Groningse aardbevingsgebied hebben de NAM gedagvaard. Zij eisen vergoeding van door hen geleden immateriële schade.

De dagvaarding beslaat ruim 20.000 pagina’s. De eisers worden bijgestaan door De Haan Advocaten & Notarissen. “Van elke eiser is bekend welke impact de aardbevingen op zijn of haar leven heeft gehad”, aldus advocaat Pieter Huitema. “Het gaat dan om angsten, zorgen en gevoelens van onveiligheid. Bovendien krijgen zij te maken met allerlei toestanden bij versterking van hun woningen: ze moeten tijdelijk ergens anders wonen, krijgen aannemers en schade-experts over de vloer. Hun woongenot wordt ernstig geschaad en dat moet worden gecompenseerd.”

In 2017 voerde De Haan al een procedure tegen de NAM namens 120 eisers. De rechter bepaalde toen dat de NAM aansprakelijk is voor de door hen geleden immateriële schade en gemaakte kosten (betaalde huur en hypotheekrente). Voor deze 120 mensen zullen binnen enkele weken concrete bedragen worden gevorderd.

Sindsdien hebben zich duizenden andere particulieren gemeld, die ook hun immateriële schade vergoed willen hebben. De eisers willen niet alleen erkenning van de aansprakelijkheid van de NAM, maar vragen tevens om een vergoedingssysteem op te zetten waarbij categorieën worden gemaakt waarin de verschillende gevallen kunnen worden ingedeeld.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven