506 ideeën tegen vechtscheidingen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De Divorce Challenge heeft 506 ideeën opgeleverd. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie stelde de deze ‘digitale ideeënbus’ voor oplossingen tegen vechtscheidingen open op 6 september. Op maandag 21 november sloot de inschrijving.

De inzenders vertegenwoordigen een breed palet aan instellingen en particulieren. Onder de deelnemers zitten onder meer het instituut HiiL van Maurits Barendrecht, de Nederlandse Orde van Advocaten, mr. Bregje Dijksterhuis en Daniëlle Bots (Dijksterhuis Onderzoek&Advies) en Femmes For Freedom.

De Divorce Challenge is een initiatief van het Tweede Kamerlid Jeroen Recourt. Hij diende een motie in om via deze Divorce Challenge het aantal vechtscheidingen en de nadelige gevolgen ervan voor kinderen te verminderen. De Tweede Kamer nam zijn motie aan.

De Divorce Challenge riep burgers op om met vernieuwende oplossingen te komen. Denk aan nieuwe vormen van hulpverlening of (juridische) procedures die het makkelijker maken om scheidingen zonder ruzie te laten verlopen. Of ideeën over hoe kinderen een stem kunnen krijgen in een complexe scheiding.

Een expertpanel van negen deskundigen gaat nu naar de inzendingen kijken. De indieners van de tien à vijftien beste voorstellen krijgen een uitnodiging om hun plan te pitchen. Daarna worden de meest kansrijke plannen geselecteerd en bekendgemaakt. De beste ideeën krijgen voor de uitvoering de hulp van het ministerie. De slotbijeenkomst is op 14 december.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top