B Corp-certificering voor LEAN LAWYERS

LEAN LAWYERS heeft afgelopen maand de B Corp-certificering binnengehaald, afgegeven door de Amerikaanse non-profitorganisatie B Lab.

Delen:

beeld: Depositphotos

“Vanaf het moment dat we in 2016 ons advocatenkantoor lanceerden in een keldertje in de Utrechtse binnenstad, hebben we geprobeerd bewuste keuzes te maken in elk aspect van ons bedrijf”, vertelt het kantoor. “Van een goede werkgever zijn, focus op duurzaamheid, tot lokaal en duurzaam inkopen, tot doneren aan een goede doelen, ons LEAN on Me Initiatief en het als eerste advocatenkantoor in Nederland klimaat-positief ondernemen. Vanaf dag 1 doen wij het anders en zo hebben we ons kantoor en relatiebestand uitgebouwd van 2 naar 15, 16 professionals. Als B Corp sluiten we ons aan bij een groeiende groep bedrijven die de wereldwijde beweging vormen voor een rechtvaardige en duurzamere economie.” Andere voorbeelden van B Corp’s zijn Patagonia, Ben & Jerry’s, Dopper, YB (B Corp), Fairphone, Ace & Tate, VEJA, Seepje en Tony’s Chocolonely.

‘Niet bij een pakje boter’

“Het B Corp-certificaat krijg je niet bij het spreekwoordelijke pakje boter, maar na een lang en intensief traject wat bij ons van het begin tot het einde ongeveer anderhalf tot twee jaar heeft geduurd”, let het kantoor uit. “Het is meer dan alleen een certificaat, de lat ligt hoog. Bedrijven met een B Corp-certificaat moeten bij elke beslissing rekening houden met de impact ervan op hun werknemers, klanten, leveranciers, de samenleving en het milieu. Het behalen van de B Corp-certificering is een belangrijke mijlpaal voor ons als LEAN LAWYERS, maar dus ook een verplichting om te blijven verbeteren.”

De droom van LEAN LAWYERS is: “Bij de volgende certificeringsronde meer dan 100 punten te behalen en vervolgens langzaam door te bouwen naar een score als bijvoorbeeld het Nederlandse Tony Chocoloney of het Amerikaanse Patagonia. Die laatste behaalde maar liefst een score van 151 punten in 2023. Hoe we daar komen? Elke dag een beetje beter, het create-measure-learn-principe noemen wij dat ;-).”

Het verschil maken

“Wij zijn ervan overtuigd dat bedrijven het verschil kunnen maken, zolang je de focus hebt op mens, maatschappij en het milieu. De B Corp-beweging is een select gezelschap van organisaties die een positieve impact op de samenleving willen maken en waar thema’s als maatschappelijke verantwoordelijkheid, transparantie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat perfect bij ons DNA en onze missie als advocatenkantoor – stap voor stap het juridische landschap veranderen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven