Partnerbijdrage van

‘Aandacht voor actuele ontwikkelingen’

Manon Bovens en Jos Gielen hebben sinds kort het bestuur van de sectie Mededingingsrecht overgenomen van Helene Millenaar en Sebastiaan Ter Wee. We vroegen Manon en Jos naar hun achtergrond, hun plannen, het NGB en meer. Maak kennis met Manon en Jos via dit interview.

Delen:

Waar werk je, en wat heb je eerder gedaan?

Manon: ‘Sinds september 2017 werk ik bij VodafoneZiggo in Utrecht. Het bedrijf levert vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten aan consumenten en bedrijven. Hiervoor werkte ik ruim zeven jaar als advocaat bij Stibbe. In die tijd heb ik een aantal keer een secondment gedaan bij mijn toenmalige cliënt Vodafone en later VodafoneZiggo. Dat bevestigde voor mij dat ik de overstap wilde maken naar het bedrijfsleven en ook naar deze organisatie. Het is een ontzettend interessante en dynamische sector om in te werken (never a dull moment) en ik vind het mooi dat we dagelijks positieve impact maken. Ik vind het heel interessant en leerzaam om dicht op de business te zitten, onderdeel uit te maken van bedrijfsbrede teams en nog praktischer te kunnen adviseren over een breed scala aan onderwerpen. Als bedrijfsjurist komt alles voorbij, terwijl je als externe advocaat vaak maar een stukje van de puzzel moet oplossen. Sinds kort maak ik deel uit van ons compliance team en houd ik me naast het mededingingsrecht ook bezig met andere aandachtsgebieden, waaronder anti-omkoping en -corruptie en het consumentenrecht, en werk ik aan het opzetten en versterken van onze compliance programma’s.

Jos: ‘Ik werk nu ruim zeven jaar bij NS als advocaat in dienstbetrekking en bedrijfsjurist en sinds enkele jaren als manager binnen de juridische afdeling. Hiervoor was ik als advocaat bij Boekel en bij Maverick en werkte ik bij de – toen nog – Nederlandse Mededingingsautoriteit, nu ACM. In mijn werk houd ik mij met name bezig met de juridische vraagstukken rondom de ordening van het spoor en meer algemene mededingingsrechtelijke vraagstukken.’

Lees op de NGB-website het gehele artikel met als onderwerpen wat er belangrijk is aan het NGB, welke ontwikkelingen er gezien worden en specifieke plannen.

Lees meer

Delen:

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen. Door opleidingen en bijeenkomsten stelt het NGB jou als bedrijfsjurist in staat je professionele kennis en kunde…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven