‘Aansprakelijkheidsverzekering zelf controleren’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Pixabay

Met een nieuwe tool, ontwikkeld door de Nederlandse Orde van Advocaten, kunnen advocaten beter controleren of ze wel adequaat zijn verzekerd tegen het risico van beroepsaansprakelijkheid.

Advocaten zijn verplicht een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten maar het is niet altijd duidelijk of ze wel adequaat zijn verzekerd. Dat kan nu met de tool beroepsaansprakelijkheidsverzekering, die rekening houdt met de eigen situatie van de advocaat.

De tool leidt advocaten door de verschillende onderdelen die relevant zijn voor het controleren van de huidige beroepsaansprakelijkheidsverzekering of het kiezen van een nieuwe verzekering en de daarbij benodigde dekking. Specifieke kenmerken, zoals het rechtsgebied waarin een advocaat werkzaam is, de jaaromzet van het kantoor en het soort cliënten dat wordt bediend, kunnen worden meegenomen. Ook aspecten als uitloopdekking en cyberrisico’s komen aan de orde.

De tool is anoniem. Door het beantwoorden van een beperkt aantal meerkeuzevragen ontvangt de advocaat een toelichting op zijn situatie. Deze geeft aan waarmee hij bij het controleren of kiezen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering rekening moet houden en welke onderdelen extra aandacht verdienen.

De Orde wijst erop dat regelgeving omtrent de beroepsaansprakelijkheidsverzekering gewijzigd, wat consequenties hebben voor de verzekering die advocaten hebben afgesloten. De wijzigingen treden in werking vanaf 1 januari 2019.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top