Aantal notarissen gedaald

Delen:

images-daling-notarissenHet aantal notarissen in Nederland is het afgelopen kwartaal gedaald. Dit blijkt uit een factsheet die is gepresenteerd door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Op 1 januari waren er 16 notarissen minder dan een kwartaal eerder, en 25 minder dan een jaar geleden.  Het totaal komt nu op 1.311 notarissen. Daar staat tegenover dat er in het laatste kwartaal van 2014 meer kandidaat-notarissen bijgekomen zijn: de teller staat nu op 1.670. Ook is het aantal overige medewerkers gestegen: van 5.931 naar 6.049.

De meeste (kandidaat-)notarissen werken in Amsterdam (140), Rotterdam (60) en Den Haag (41). 78 procent van de notarissen is man. Daarnaast bevindt 42 procent zich in de leeftijdscategorie 40-50 jaar. In de leeftijdscategorie 20-30 jaar zijn er geen notarissen werkzaam.

Sinds januari 2013 hebben (kandidaat-)notarissen de mogelijkheid om ‘toegevoegd notaris’ te worden. Zij zijn dan geen ondernemer, maar hebben wel dezelfde bevoegdheden als een notaris. Op 1 januari 2015 waren er 37 toegevoegd notarissen. Dit zijn er zes meer dan een kwartaal eerder.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven