Aben op kandidatenlijst Hoge Raad

Delen:

De naam van advocaat-generaal Diederik Aben zal op de komende aanbevelingslijst van de Hoge Raad staan. Dat zegt president Geert Corstens van de Hoge Raad zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

Aben stond vorig jaar al op de nominatie om raadsheer te worden bij de Hoge Raad. Hij werd van de lijst afgevoerd na kritiek van de PVV. De partij was niet blij met een notitie van Aben waarin hij de wraking van de rechters in het proces-Wilders als onterecht bestempelde.

Corstens zegt dat Aben op de komende aanbevelingslijst zal staan, zij het wel op een lagere plaats.

Dat Aben’s kandidatuur werd ingetrokken, deed aanvankelijk weinig stof opwaaien. In januari reageerde de Orde van Advocaten echter kritisch: De Hoge Raad zou zijn geïntimideerd door de PVV en zou daardoor schade hebben geleden.

“Die schade is er, maar die zou anders groter zijn geweest. Het was voor mij duidelijk dat bij het doorzetten van de aanbeveling een Kamerdebat zou zijn gevolgd en Aben mikpunt van kritiek zou worden”, aldus Corstens. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven