Accounting Plaza wordt overgenomen door Genpact

Delen:

Accounting Plaza, voormalig onderdeel van Ahold, wordt overgenomen door het Amerikaanse Genpact, dat financiële administratie, IT-diensten, inkoopactiviteiten en personeelszaken uitvoert voor derden.

Adviseurs Genpact:
Baker & McKenzie (Jeroen Hoekstra)

Adviseurs Accounting Plaza:
DLA Piper (Barbara van Hussen)

Jeroen Hoekstra, dealmaker voor Baker & McKenzie: “ We hebben eerder een transactie voor Genpact in Nederland gedaan. Dat betrof de overname van ICE consultancy, SAP service providers. Ook andere Baker & McKenzie kantoren werken voor Genpact. Accounting Plaza heeft ongeveer 600 fulltime medewerkers die werkzaam zijn in haar vestigingen in Nederland, Polen en Tsjechië. Door ons internationale netwerk waren wij prima in staat om in het buitenland due diligence te doen en voor cliënte relevante risico’s in kaart te brengen.

Deze acquisitie betekent een significante uitbreiding van de expertise van Genpact op het gebied van de retail-industrie als aanvulling op haar bestaande service-activiteiten in Europa. Met de overname van Accounting Plaza zal Genpact nu een krachtige dienstverleningsorganisatie in Nederland hebben met Nederlandse taaldeskundigheid, evenals een uitgebreid services portfolio in Europa, inclusief human resources business process management, e-invoicing en PeopleSoft ERP-gerelateerde services. Genpact zal tevens haar aanbod van F&A services voor de retailsector versterken op gebieden als winkel- en franchise-accounting, voorraad accounting en promotionele activiteiten.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven