NGB

Actievere rol bedrijfsjurist in duurzame transitie

De Bedrijfsjuristenmonitor eerder dit jaar had het thema ‘Klimaatverandering en de rol van de bedrijfsjurist’. De sectie Omgevingsrecht en Sustainability heeft de handschoen opgepakt. Het NGB-bestuur ondersteunt dit initiatief van harte, en de eerste stappen zijn inmiddels gezet.

Tijdens de Bedrijfsjuristenmonitor riep Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde, bedrijfsjuristen op een actievere rol aan te nemen. Hoe gaan bedrijfsjuristen binnen hun organisaties nu verder met de adviezen van Rotmans en andere experts? Deze vraag stelde de sectie Omgevingsrecht en Sustainability aan de orde tijdens de algemene vergadering voorafgaand aan de zomerbijeenkomst in juni van dit jaar. Namens de sectie gaf Flore Groen aan dat de sectie zich aangesproken voelt om deze actievere rol binnen het NGB vorm te geven. Zij riep het bestuur op om dit initiatief te ondersteunen en ook kritisch naar de eigen organisatie te kijken.

Het NGB-bestuur heeft het initiatief van de sectie met open armen ontvangen. Inmiddels heeft de sectie een werkgroep opgericht, die eerder deze maand voor het eerst bijeen kwam. De volgende bijeenkomst is op 15 oktober.

In de komende editie van De Bedrijfsjurist, die eind deze maand verschijnt, lees je er meer over. Ben je NGB-lid, en wil je meedenken en mede invulling aan de praktische handvatten? Stuur dan een e-mail naar info@ngb.nl met in de onderwerpregel ‘Transitie’.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

NGB

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging van bedrijfsjuristen. Het NGB biedt interessante opleidingen en bijeenkomsten, alleen voor leden, toegespitst op de praktijk van de bedrijfsjurist.

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda.

Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in het nieuwsoverzicht.

Bent u inhouse bedrijfsjurist en nog geen lid van het NGB? Meldt u dan aan via onze website.

Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen
Postbus 93002
2509 AA DEN HAAG

T. 070 – 349 04 10
I. www.ngb.nl
E. info@ngb.nl

Meest gelezen berichten NGB