Partnerbijdrage van

Actievere rol bedrijfsjurist in duurzame transitie

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De Bedrijfsjuristenmonitor eerder dit jaar had het thema ‘Klimaatverandering en de rol van de bedrijfsjurist’. De sectie Omgevingsrecht en Sustainability heeft de handschoen opgepakt. Het NGB-bestuur ondersteunt dit initiatief van harte, en de eerste stappen zijn inmiddels gezet.

Tijdens de Bedrijfsjuristenmonitor riep Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde, bedrijfsjuristen op een actievere rol aan te nemen. Hoe gaan bedrijfsjuristen binnen hun organisaties nu verder met de adviezen van Rotmans en andere experts? Deze vraag stelde de sectie Omgevingsrecht en Sustainability aan de orde tijdens de algemene vergadering voorafgaand aan de zomerbijeenkomst in juni van dit jaar. Namens de sectie gaf Flore Groen aan dat de sectie zich aangesproken voelt om deze actievere rol binnen het NGB vorm te geven. Zij riep het bestuur op om dit initiatief te ondersteunen en ook kritisch naar de eigen organisatie te kijken.

Het NGB-bestuur heeft het initiatief van de sectie met open armen ontvangen. Inmiddels heeft de sectie een werkgroep opgericht, die eerder deze maand voor het eerst bijeen kwam. De volgende bijeenkomst is op 15 oktober.

In de komende editie van De Bedrijfsjurist, die eind deze maand verschijnt, lees je er meer over. Ben je NGB-lid, en wil je meedenken en mede invulling aan de praktische handvatten? Stuur dan een e-mail naar info@ngb.nl met in de onderwerpregel ‘Transitie’.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

NGB

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda. Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in…

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top