Actueel congres: “Crisiswetgeving voor financiële instellingen en ondernemingen”

Delen:

Ingezonden Mededeling

VULA_logo_100x100Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO) organiseert:

Congres: “Crisiswetgeving voor financiële instellingen en ondernemingen” (Vrije Universiteit Amsterdam, 1 juni 2011)

  • Top sprekers
  • Hoogst actuele regelgeving met ingrijpende gevolgen
  • Uiterst relevant voor bedrijfsjuristen en advocaten

VULA-header-5

Op verschillende terreinen lopen wetgevingsinitiatieven op het vlak van vennootschapsrecht en financieel recht om beter voorbereid te zijn op een mogelijke nieuwe financiële crisis. In de komende periode moeten die hun beslag gaan krijgen. Daarbij spelen allerlei vragen over bijvoorbeeld botsing van verschillende belangen en effectiviteit van regelgeving. Bovendien kan een “spillover”-effect worden verwacht van nieuwe regels voor financiële instellingen naar andere sectoren en het ondernemingsrecht in het algemeen.

Onderwerpen en sprekers

“Opening” door de voorzitter, prof. mr. W.J.M. van Veen (hoogleraar vennootschaps- en rechtspersonenrecht VU)
“Vooruitblik op nieuwe crisiswetgeving”, dr. A.H.E.M. Wellink (President DNB, Chairman Basel Committee)
“Noodplannen en ringfencing binnen de groepsstructuur van de bank”, mr. C.W.M. Lieverse (partner Loyens & Loeff)
“Crisiswetgeving in het ondernemingsrecht”, prof. mr. M.W. den Boogert (Emeritus hoogleraar Groningen)
“Herstructurering van banken”, mr. R.P.B. van Outersterp (Hoofd Juridische Zaken ABN AMRO)
“Goede en slechte crisiswetgeving voor financiële instellingen”, prof. mr. C.E. du Perron (hoogleraar privaatrecht en decaan UvA)
“Spillover van nieuwe regels over risicomanagement naar andere sectoren?”, prof. mr. A.F. Verdam (hoogleraar ondernemingsrecht VU) en prof. mr. G.T.M.J. Raaijmakers (hoogleraar ondernemings- en effectenrecht VU)

Datum, tijd en locatie

Woensdag 1 juni 2011, ontvangst 13.45 uur, aanvang 14.00 uur. We sluiten om 18.00 uur af met een borrel, waarvoor u van harte bent uitgenodigd. Locatie: Hoofdgebouw Vrije Universiteit (6 minuten lopen van station Amsterdam Zuid/WTC).

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het seminar via Internet: klik hier. Wij zien uw aanmelding graag uiterlijk 20 mei tegemoet.

Kosten

Deelname aan het congres kost €220, -, inclusief congresbundel. Promovendi en studenten betalen €85,- p.p.

Opleidingspunten

Voor de permanente opleiding van de advocatuur worden 2 punten toegekend in het geval het congres van het begin tot het eind wordt bijgewoond. Contact Voor vragen kunt u contact opnemen met Pien Werkman (coördinator), telefoon 020-5983599 of p.werkman@vu.nl.

Over ZIFO

Het ZIFO is een wetenschappelijk platform voor onderzoekers, talentvolle studenten en wetenschappelijk georiënteerde juristen werkzaam in de rechtspraktijk en het bedrijfsleven. Het stelt zich ten doel om actuele, voor de rechtspraktijk relevante onderwerpen te behandelen op het terrein van het financiële recht en het ondernemingsrecht, in het bijzonder die welke (nog) niet in wetgeving zijn vervat of waarvoor wetgeving of wetswijziging in voorbereiding is. Hierbij stelt ZIFO de maatschappelijke rol van het recht centraal alsook de vraag in welke richting het recht zich zou dienen te ontwikkelen. In de ZIFO-reeks worden publicaties opgenomen die de neerslag vormen van de debatmiddagen, congressen en andere onderzoeksactiviteiten van het ZIFO. Lees meer over het ZIFO op de website.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven