Advocaat Anita Verbeek richt eigen arbeidsrechtkantoor op

Delen:

Anita VerbeekArbeidsrecht advocaat Anita Verbeek is haar eigen kantoor begonnen. VerbeekDeCaluwé Advocaten adviseert ondernemingen, instellingen en particulieren.

Verbeek (1962) was oprichter en partner van Palthe Oberman Advocaten in Amsterdam. ‘Na 8 jaar liep Palthe Oberman op rolletjes. Dit was dus het moment om een nieuw arbeidsrecht kantoor te beginnen. Van de kredietcrisis hebben wij geen last, van de concurrentie ook niet’, aldus Verbeek.

Onder de particuliere cliënten van VerbeekDeCaluwé bevinden zich bestuurders, toezichthouders en managers. Een aantal grotere in Nederland gevestigde Amerikaanse ondernemingen is ook klant. Verbeek ruimt daarom niet de kruimels van de grote kantoren op, zoals dat normaal gesproken in een niche gebeurt; haar praktijk kan wedijveren met die van grote kantoren, maar dan tegen een beter tarief.

Verbeek vindt het prettig om haar tanden stevig in een zaak te zetten. ‘Een advocaat moet elke keer weer als het ware het wiel uitvinden. Als je gaat standaardiseren, alsmaar hetzelfde trucje doen, kom je er uiteindelijk niet. Betrokkenheid en originaliteit, daar gaat het om. En niet bang zijn om tegen vaste rechtspraak in te gaan, als je daar goede argumenten voor hebt.’

De naam van het kantoor heeft te maken met Verbeek’s op jonge leeftijd overleden moeder. ‘Zij heette De Caluwé, een naam die je nu niet veel meer tegenkomt.’

VerbeekDeCaluwé is hard op weg uit te groeien tot een middelgroot kantoor. Alf Bungener (1976), afkomstig van Allen & Overy, is de eerste advocaat die bij VerbeekDeCaluwé in dienst is. Bungener is gepromoveerd in het arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en is docent bij de Kluwer opleidingen.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven