Juridisch nieuws

Advocaat geschrapt na moordpoging

Foto Pixabay

De Haagse Raad van Discipline heeft een advocaat, die in 2010 betrokken was bij een poging tot moord, van het tableau geschrapt. Het Gerechtshof Amsterdam had de advocaat in 2015 veroordeeld tot drie jaar cel. De Hoge Raad trok daar dit jaar vier maanden van af.

De Haagse deken vroeg aan de Raad van Discipline om de advocaat te schrappen. Dat de advocaat zichzelf al vrijwillig heeft laten schrappen is voor de Raad niet voldoende. ‘Het is vaste rechtspraak dat ook als een advocaat als zodanig is gedefungeerd, een klacht tuchtrechtelijk kan worden behandeld en een maatregel kan worden opgelegd indien de verweten gedragingen dateren uit de periode dat hij nog actief was als advocaat,” schrijft de Raad van Discipline. “Aan deze voorwaarde is in de onderhavige zaak voldaan.”

De moordpoging uit 2010 had te maken met de Amsterdamse strafzaak ‘Yellowstone’, waarin criminelen zich schuldig maakten aan poging tot brandstichting, oplichting en valsheid in geschrifte. Er werd met een handgranaat een aanslag gepleegd op een kantoorvilla in Amsterdam-Zuid.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand