Advocaat laat zich vrijwillig in hokje opsluiten

Delen:

Advocaat Carolien Brederije laat zich maandag 14 mei twaalf uur opsluiten in een hokje, om zo geld op te halen voor de actie Lock me up. Dit is een actie van Free a girl, die strijdt tegen kinderprostitutie. De burgemeester van Den Haag zal die ochtend om 8 uur het hokje afsluiten.

Brederije is partner bij Valegis Advocaten, waar ze advocaat is op de gebieden arbeidsrecht en privacyrecht. Ze heeft twee kinderen, waaronder een dochter van 12. Ze steunt Free a girl al jaren. Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Deze organisatie is werkzaam in Bangladesh, Brazilië, India,  Nepal en Thailand. De afgelopen negen jaar heeft Free a girl bijgedragen aan de bevrijding van 4.151 meisjes uit bordelen in Azië.

Brederije wil met haar deelname – twaalf uur in een hok van 1 bij 2 meter, zonder eten en drinken – wil ze aandacht vragen voor de strijd tegen kinderprostitutie en daar geld voor ophalen. Op maandag 7 mei had Brederije al 4.355 euro opgehaald, op 13 mei was dat al 5.863 euro, méér dan de beoogde 2.500 euro. Daarin zat ook een donatie van haar kantoor.

De meisjes worden niet alleen bevrijd maar worden ook begeleid naar een beter bestaan. Daarvoor is onder andere een ‘school for justice’ opgericht, waar de meisjes worden opgeleid tot advocaat of officier van justitie.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven