Advocaat lanceert 95 stellingen op Hervormingsdag

Delen:

Aan een kerkdeur 95 stellingen bevestigen om je punt te maken. Kerkhervormer Maarten Luther deed het 500 jaar geleden in Wittenberg (Duitsland). Als ‘aanplakzuil’ gebruikte hij de deur van de slotkapel aldaar en gaf zo vooral in Noordwest-Europa de aanzet tot een brede verzetsbeweging tegen de Rooms-Katholieke kerk. Advocaat Maarten Tromp deed exact vijf eeuwen later hetzelfde. Hij bevestigde op 31 oktober 2017 zijn 95 stellingen over personenschade aan de deuren van de Laurenskerk in Rotterdam.

Hamer en spijkers

Waar Luther nog hamer en spijkers kon gebruiken, moest Tromp zich behelpen met lijm: de deuren van de ‘Laurens’ zijn van brons. Met zijn ludieke actie op Hervormingsdag wil de letselschadeadvocaat, net als zijn ‘voornaamgenoot’ Luther, een revolutie teweegbrengen, maar dan in het personenschaderecht. Dat hij zo ook aandacht creëert voor zijn advocatenpraktijk Tromp Advocatuur is mooi meegenomen.

Voordracht

Na het bevestigen en weer verwijderen van de rol met 95 stellingen begon het serieuze werk tijdens een voordracht in de kerk: uitleggen wat hij wil bereiken. Tromp wil een evenwichtiger, effectiever en rechtvaardiger letselschaderecht, met advocaten, verzekeraars en andere professionals die zich meer inleven in het slachtoffer, beter communiceren en meer samenwerken. Met spreuken als ‘Het leven is te kort voor een langslepend schadeproces’ en ‘Hoe het voelt is belangrijker dan wat het kost’ trachtte hij zijn publiek te overtuigen van de noodzaak van personenschade 3.0., met als credo ‘het slachtoffer centraal’.

Hans Franken

Om dit plan handen en voeten te geven bracht hij een aantal van zijn stellingen onder de aandacht van belangrijke spelers op het gebied van de personenschade, onder wie de Hans Franken (emeritus-hoogleraar informatierecht aan Universiteit Leiden) en Geertrui van Wassenaar, letselschadeadvocaat bij LSAH en voorzitter van de vereniging van Letselschade Advocaten LSA.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven