Advocaat mag rechter geen ‘idioot’ noemen

Delen:

Beeld bij rechter idioot noemen mag nietDe Eindhovense advocaat Murat Alaca moet bij de deken op het matje komen omdat hij een rechter ‘een idioot’ noemde. “Ik kan zijn bloed wel drinken. Als jurist vind ik de rechter echt zwak, een idioot,” zei Alaca begin augustus in het Eindhovens Dagblad in reactie op de rechterlijke uitspraak over het beëindigen van een islamitisch huwelijk van zijn cliënt.

De raadsman stond een man uit Veldhoven bij die alleen wilde scheiden als hij de bruidsschat, vier mille in contanten én gouden sieraden, terug zou krijgen. De rechter oordeelde echter dat de man moest meewerken aan de scheiding. De man de vrouw mocht niet op deze manier chanteren, stelde de rechter.

De president van de Rechtbank Oost-Brabant heeft aan de bel getrokken bij deken Jan Frederik Schnitzler van Orde van Advocaten in ’s-Hertogenbosch. Alaca liet eerder weten ‘niet zo van de dure woorden te houden’.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven