Peter Wakkie weer vrij

Delen:

De Nederlandse advocaat Peter Wakkie is na zijn arrestatie in Madrid weer vrijgelaten. Wakkie werd maandagochtend 16 januari bij aankomst op het vliegveld Barajas (Madrid) in Spanje gearresteerd in verband met zijn rol als interim-bestuurder van de Nederlandse holding van het telecombedrijf Zed+. De Spaanse politie heeft het verhoor dinsdagnacht om 00.30 uur beëindigd en hem op vrije voeten gesteld. 

Volgens de Spaanse onlinekrant El Confidencial is Wakkie opgepakt in verband met de betaling van miljoenen euro’s smeergeld aan familieleden van Russische ministers. De omkoping verliep via Zed Worldwide, een technologiebedrijf dat onderdeel is van de Nederlandse holding Zed+, en waarin onder meer de Spaanse bank Santander en uitgever Grupo Planeta een belang hebben samen met de Russische magnaat Michail Fridman.

Advocaten van Wakkie in Nederland weerspreken deze beschuldiging ten stelligste en zeggen dat hij is aangehouden met als doel om zijn positie in een zakelijk geschil te ondermijnen. Wakkie is door de Nederlandse Ondernemingskamer aangesteld als interim-bestuurder van de Nederlandse holding van het telecombedrijf Zed+. Dat heeft volgens Wakkies advocaat een conflict met de Spaanse miljonair Javier Pérez die de bestuurder is van de Spaanse dochtervennootschap Zed Worldwide.

Volgens de woordvoerder van Wakkie kan de advocaat gewoon terug naar Nederland reizen. “Ik ben blij als vriend en woordvoerder dat hij vrijgelaten is.”

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven