Advocaat-stagiair gaat in 2017 tientje per maand meer verdienen

Delen:

Een keer extra uiteten gaan zit er volgend jaar niet in voor advocaat-stagiairs. Het wordt de snackbar – in 2017 gaan ze er gemiddeld tien euro per maand op vooruit.

De stagiairesalarissen in de Richtlijn arbeidsvoorwaarden stagiairs en de daarbij behorende modelarbeidsovereenkomst worden jaarlijks geïndexeerd. Voor de bepaling van het te hanteren percentage wordt uitgegaan van de consumentenprijsindex met peildatum oktober. Het indexcijfer oktober 2016 komt uit op + 0,4.

Dit betekent dat eerstejaars stagiairesalarissen met ingang van 1 januari 2017 2.292 euro gaan verdienen (was 2.283 euro). Tweedejaars groeien van 2.602 naar 2.612 euro en derdejaars gaan er 12 euro op vooruit: van 2.891 naar 2.903 euro. Vorig jaar stegen hun salarissen nog gemiddeld met 18 euro per maand. Toen bedroeg het indexcijfer nog 0,7.

De magere salarisverhoging gaat niet op aan een hogere financiële bijdrage die advocaten ieder jaar aan de Orde moeten betalen. Die is ongewijzigd en blijft 790 euro.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven