Advocaat-stagiair springt in op de IC

Delen:

Marlène Bergmans
Marlène Bergmans

Marlène Bergmans, die begin dit jaar als advocaat-stagiair in dienst trad bij Tijssen & Saes Advocaten en Belastingkundigen in Roermond, was daarvoor twintig jaar verpleegkundige in het Limburgse Zuyderland ziekenhuis. Nu het coronavirus steeds meer vraagt van zorgmedewerkers gaat ze daar tijdelijk weer aan de slag op de Intensive Care-afdeling.

Na haar opleiding aan de Fontys Hogeschool Eindhoven werkte Bergmans twintig jaar als verpleegkundige in het Zuyderland ziekenhuis in Sittard. Naast haar zorgbaan studeerde ze van 2014 tot 2018 Nederlands Recht aan de Universiteit Maastricht. Haar master Arbeid en Gezondheid rondde ze daar in juni 2019 af. Op 30 januari is ze als advocaat-stagiair beëdigd.

Ze vindt de verpleging nog altijd een heel mooi en boeiend vak, maar was toe aan een nieuwe uitdaging, schrijft ze op LinkedIn.

Meerwaarde

Nu, bijna twee maanden later, heeft ze besloten de handen weer uit de mouwen te steken als IC-verpleegkundige in het ziekenhuis waar ze zo lang werkte. “Nu het coronavirus steeds meer vergt van het zorgpersoneel en ik de druk bij oud-collega’s steeds meer zie oplopen, voelde ik mij voor een dilemma staan. ‘Heeft het niet meerwaarde om nu, tijdelijk, als verpleegkundige aan de slag te gaan?’ spookte door mijn hoofd”, zo laat ze op LinkedIn weten, waarop veel respectbetuigingen volgen.

Verlof

Bergmans vroeg haar werkgever om onbetaald verlof, waarna in overleg met de Orde van Advocaten is besloten dat ze haar werk als advocaat-stagiair mag onderbreken. Ze is trots dat Tijssen & Saes dit mogelijk maakt, schrijft ze. “Ik ben blij dat ik in deze crisis aan het bed mag en kan staan om ervoor te zorgen dat patiënten zich snel weer beter gaan voelen.” 

Ze is “niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten” schreef Bergmans eerder in een kennismakingsbericht toen ze bij Tijssen & Saes aan de slag ging. “Het woord ‘opgeven’ komt niet voor in mijn woordenboek.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven