Advocate krijgt flinke uitbrander van gerechtshof

Delen:

Beeld bij Onder uit de zakEen familierechtadvocate uit Rotterdam heeft van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden onderuit de zak gekregen wegens de gebrekkige en onoverzichtelijke onderbouwing van haar grief. In niet mis te verstane bewoordingen schrijft het hof: “De onoverzichtelijk toelichting op deze grief bevat vele omissies en evident onjuiste weergaven van feiten en omstandigheden, waardoor deze toelichting, voor zover al leesbaar, niet steekhoudend is.”

De zaak draait om een uithuisplaatsing en ondertoezichtstelling van twee kinderen van een verstandelijk beperkte moeder. Het hof tikt de advocate onder meer op de vingers omdat ze een van de kinderen bij de verkeerde naam heeft genoemd. Verder heeft de advocate ten onrechte gesteld dat dat stukken in haar dossier zouden ontbreken, terwijl één van die stukken juist door de advocate zelf in het geding is gebracht. Ook heeft de advocaten een onjuiste weergave gegeven van de beschermingsmaatregelen, de onderzoeken en de hulpverlening.

De advocate schreef onder meer dat er geen ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing vooraf is gegaan aan maatregel en dat het kind helemaal geen kans heeft gehad om op te groeien bij zijn moeder. Feit is echter dat de minderjarige onder toezicht stond van een stichting voor jeugdbescherming.

De rechtbank heeft het beroep tegen de uithuisplaatsing eerder afgewezen. Het gerechtshof bekrachtigt dit vonnis.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven