Advocate ontvangt cliënten in de tuinkas

Delen:

afbeelding in tuinkasJe moet er maar opkomen: cliënten ontvangen in een tuinkas. De Haarlemse familierechtadvocate Annemieke Kwaaitaal gaat het vanaf half september echt doen. “Omdat het rust geeft,” zegt ze. “Zo werkt het bij mijzelf, en zo werkt het ook bij scheidingsmediation. Daar ben ik van overtuigd.”

De natuurlijke omgeving van Haarlem en omstreken inspireerde Kwaaitaal al langer om op zoek te gaan naar een groene plek voor haar mediationgesprekken. Na enig speurwerk kwam ze terecht bij het zogeheten Landje van de Boer in Overveen, op vijf minuten fietsen van haar kantoorpand aan het Staten Bolwerk in Haarlem. “Je kunt daar letterlijk lucht krijgen, omdat je de lucht kunt zien,” licht Kwaaitaal toe. In de kas groeien zowel bloemen als groente. “De tuinkas bestaat voor een groot deel uit perkjes. Dat is goed voor het groene gevoel, voor de rust en de concentratie.”

Kwaaitaal huurt de ruimte van de Stichting Landje van de Boer. Ze verwacht er drie ochtenden per week cliënten te ontvangen. “Ik heb er een tafel en drie stoelen staan. Meer heb ik ook niet nodig.” Ze heeft tot nu toe gemengde reacties gehad op haar plan. “Sommige mensen vinden het goed dat je out of the box denkt. Anderen vragen zich af of het niet te zweverig is.”

Kwaaitaal heeft er hoe dan ook zin in.

Foto kas

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven