Advocaten en gerechtsdeurwaarders praten samen over toegang tot recht

Een grote groep mensen kan de weg naar juridische professionals niet vinden of kan zich die dienstverlening niet veroorloven. Enkele beroepsorganisaties, waaronder de @Advocaatenorde en @KBvGdeurwaarder, stellen zichzelf de vraag of zij daar een rol in kunnen spelen en of zij op dat gebied kunnen samenwerken.

Delen:

Advocaten en gerechtsdeurwaarders praten samen over toegang tot recht - Mr. online
Foto: Depositphotos

Daarvoor organiseren de Nederlandse orde van advocaten (NOvA), de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG), de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) op woensdag 14 december in Den Haag het seminar ‘Doen of laten?’. Insteek van het seminar is doenvermogen en toegang tot het recht.

Beperkte zelfredzaamheid

De bijeenkomst wordt geopend door Dineke de Groot, president van de Hoge Raad. Daarna geven bestuurders van de beroepsorganisaties ieder een korte impressie van hun ervaringen met de groep rechtzoekenden met beperkte zelfredzaamheid, wat zij als organisaties al doen en wat werkt. Zo wordt bekeken hoe de dienstverlening vanuit de diverse beroepsgroepen beter kan aansluiten op de behoeften van deze grote groep rechtzoekenden, wat de maatschappelijke verantwoordelijkheid is van deze beroepsgroepen en welke rol zij dienen te vervullen. Vervolgens vindt daarop een reflectie plaats door onder andere Quirine Eijkman, lector Toegang tot het Recht aan het Kenniscentrum Sociale Innovatie (KSI) van Hogeschool Utrecht en Tweede-Kamerlid Songül Mutluer (PvdA).

Lees hier het programma. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven