Advocaten lanceren juridische startpagina

Delen:

Hoewel elke Nederlander geacht wordt de wet te kennen, zijn er maar weinig mensen met enige basiskennis van het recht. Een aantal gespecialiseerde advocaten is onlangs gestart met een juridische startpagina Judex.nl, waarop kosteloos juridische informatie te vinden is over de meest voorkomende juridische problemen waarmee een particulier te maken kan krijgen.

Besparing van juridische kosten

Het viel initiatiefnemer van Judex.nl en arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen op dat hij bij elke nieuwe zaak nogal wat tijd kwijt was om een cliënt op hoofdlijnen uit te leggen hoe het Nederlandse arbeidsrecht in elkaar steekt. Navraag bij collega-advocaten leerde dat dit bij andere rechtsgebieden niet anders is. Van Gelderen: ‘Een gemiddelde particulier zou zich door een betere voorbereiding bij een juridisch probleem behoorlijk wat juridische kosten kunnen besparen. Een deel van de mensen zal na het raadplegen van Judex.nl zelfs tot de conclusie komen dat het weinig zin heeft om verdere stappen te ondernemen.’

Unieke samenwerking

Van Gelderen benaderde een aantal collega-advocaten met het verzoek om hun kennis kosteloos online ter beschikking te stellen. Van Gelderen: ‘Judex.nl is een unieke samenwerking geworden tussen een aantal gespecialiseerde advocaten, een notaris, een gerechtsdeurwaarder en een financieel specialist. Judex.nl legt in voor de consument begrijpelijk taal uit hoe een juridisch probleem in elkaar zit.’ De site bevat honderden artikelen, praktijkvoorbeelden, tips & trucs en allerlei voorbeelddocumenten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven