Advocaten laten een maand hun snor staan

In het kader van ‘Movember’ laten elf mannen van Banning Advocaten een maand lang hun scheermes links liggen om geld op te halen voor het goede doel.

Delen:

Movember groepsfoto definitief

Movember (een samenstelling tussen ‘moustache’ en ‘november’) is inmiddels een bekend fenomeen: mensen met baardgroei gaan dan de uitdaging om dertig dagen lang het scheerschuim te laten staan en hun gezichtsbeharing de vrije loop te laten. De beweging, aangejaagd door de Movember Foundation, ontstond in 2003 in Australië om geld op te halen voor de gezondheid van mannen, zowel fysiek als mentaal: van prostaat- en teelbalkanker tot zelfmoordpreventie en mentale gezondheidsproblemen. Sindsdien zijn meer dan 1250 gezondheidsprojecten over de hele wereld gefinancierd.

Gladgeschoren

Dat laatste is waarvoor elf advocaten van het Bossche en Amsterdamse kantoor Banning zich zullen inzetten komende maand. “De mentale gezondheid is met name ook in de juridische sector een groot aandachtspunt”, lichten zij hun actie toe. “Om die reden hebben wij een team van elf mannelijke kantoorgenoten samengesteld, die de koppies gladgeschoren hebben en de scheermessen deze hele maand niet zullen aanraken.”

Dat zit snor

Onder het motto ‘Dat zit wel snor!’ vragen zij het publiek om te doneren (doel: vijfduizend euro). Iedere € 25 zou voldoende zijn om een man met mentale problemen de hand toe te reiken via het Conversations-programma. De elf ‘Mo Bro’s’ van Banning Advocaten zijn Jaap van Beijsterveldt, Maarten van Dooren, Arjen van Haandel, Ruben Herculeijns, Jasper Huiskes, Mark Koopmans, Ivo Lankester, Michiel Leenhouts, Joris Robben, Frank Verlaan en Samuel Wiegerinck.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven