Advocaten mogen toch klanten werven via websites, mits…

Delen:

Woensdag Foto Advocaten op internetsitesDe Nederlandse Orde van Advocaten is iets minder streng in de leer geworden. Waren ze eerst nog faliekant tegen het werven van cliënten door advocaten via ‘koppelsites’, nu laten ze sommige sites toch toe. Dat meldt het FD.

Dekens van de Orde hebben meerdere sites beoordeeld, nadat aan advocaten was gevraagd van welke sites ze gebruik maken. Op basis daarvan kunnen sommige sites toch door de beugel. De Orde opent zo toch de mogelijkheid dat de advocatuur het internet actief inzet om cliënten te werven. Eerder oordeelde de Orde dat advocaten het provisieverbod schenden wanneer ze websites betalen voor het aanbrengen van cliënten.

Toch krijgt niet elke koppelsite groen licht. De dekens hebben de sites gerubriceerd en bepaald welk type site mag worden gebruikt en welk type verboden blijft. Drie modellen zijn toegestaan en vier modellen blijven taboe. Sites die geen vergoeding rekenen en sites die een vaste vergoeding per periode rekenen, zijn nu toegestaan. Dat geldt ook voor sites die een bedrag in rekening brengen per keer dat een potentiële cliënt op zo’n site klikt. Maar sites die een vergoeding rekenen per doorgezonden offerte-aanvraag, per aangenomen zaak of als percentage van het honorarium van de advocaat, blijven verboden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven