Advocaten: OM in zaak-Hells Angels afstraffen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het Openbaar Ministerie heeft in de zaak tegen de Hells Angels zijn recht op vervolging verspeeld. De misstanden rond de afgeluisterde telefoongesprekken tussen Hells Angels en hun advocaten zijn zo ernstig dat de rechtbank niet anders kan dan het OM niet ontvankelijk verklaren.

Dat betoogden onder anderen de raadslieden Bram Moszkowicz en Nico Meijering donderdag voor de rechtbank in Amsterdam, direct na het getuigenverhoor van officier van justitie Gert Oldekamp, die het strafrechtelijk onderzoek naar de Angels jarenlang heeft geleid. Oldekamp zei niet te kunnen uitsluiten dat de inhoud van die zogeheten geheimhoudersgesprekken is gebruikt voor het onderzoek tegen de Angels.

Verslagen van die gesprekken werden tegen de regels in niet vernietigd, maar bleven maandenlang beschikbaar voor agenten van de Nationale Recherche en de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE). Oldekamp was daarvoor verantwoordelijk. Hij heeft erkend dat hij niet volgens de regels heeft gehandeld. Hoe een en ander zo heeft kunnen gebeuren, wist de officier zich niet of nauwelijks meer te herinneren.

Bron: ANP

{mosgoogle}

{mosmodule module=Gerelateerd}
{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top